Daugelyje žemės sklypų sodininkai stengiasi auginti morkas, nes ši daržovė dažnai naudojama virtuvėje. Tačiau daugelis žmonių nepelnytai pamiršta morkų lapus, manydami, kad jie netinkami virtuvei. Jei morkoms apdoroti nenaudojate kenksmingų medžiagų, galite drąsiai skinti šią žaliąją daržovės dalį ir tinkamai ją panaudoti namų kulinarijoje.

REKLAMA

KUR GALI PRAVERSTI MORKŲ VIRŠŪNĖLĖS?

Arbata

REKLAMA

Vasara – vitaminų metas, todėl turėtumėte atkreipti dėmesį į visus sveikus produktus. Morkos yra labai sveikas augalas, teigiamai veikiantis organizmą. Todėl iš jų lapų galima pasigaminti skanią arbatą.

REKLAMA

Morkos lapus reikia gerai nuplauti, susmulkinti ir užvirinti puode. Po 10 minučių gautą užpilą galite supilti į arbatai skirtą puoduką ir vartoti kaip puikų gėrimą, kuris bus toks pat skanus, kaip ir parduotuvėje pirkta arbata.

Kotletai

REKLAMA

Vasarą daugelis žmonių mėgsta į maltą mėsą įmaišyti žolelių, kad kotletai būtų šviežesni ir skanesni. Vietoj krapų ir petražolių galima įdėti morkų viršūnių.

Jas nuplaukite, susmulkinkite peiliu ir minutę pamirkykite verdančiame vandenyje. Tada pašalinkite drėgmės perteklių ir įdėkite į maltą mėsą.

REKLAMA

Taip pat morkų lapai suteikia kotletams sultingumo.

Sriubos

REKLAMA

Mažai kas žino, kad daugelyje kulinarinių patiekalų morkų viršūnėlės nuo seno yra svarbi patiekalų dalis. Iš jų galima pasigaminti labai sveiką sriubą.

Morkų viršūnės nuplaunamos, susmulkinamos ir išverdamos.

REKLAMA

Tada reikia jų įdėti į bet kokią sriubą likus porai minučių iki visiško jos išvirimo.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].