Nepavyksta išvirti visiškai skaidraus sultinio? Kiekvienai problemai yra savitas sprendimas, todėl šį kartą papasakosime, ką daryti, kad sultinys būtų skaidrus. Viskas yra gerokai paprasčiau nei manote.

REKLAMA

Kodėl sultinys tampa drumstas?

REKLAMA

Pirmoji priežastis, kodėl sultinys tampa drumstas, yra netinkamai pasirinkta mėsa. Rekomenduojame rinktis mėsą su kaulais, nes tuomet sultinys įgaus nuostabų skonį ir aromatą. Jei virsite mėsą be kaulų, sultinys bus ne toks skanus.

REKLAMA

Sultinys gali apsidrumsti ir dėl netinkamos virimo temperatūros. Mėsą užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, kaitrą sumažinkite iki minimumo. Jei rinksitės pernelyg aukštą temperatūrą, sultinys gali būti beskonis.

Kai pasirodys putos, jas būtina nugriebti, nes priešingu atveju sultinys taps pilkšvas. Neuždenkite puodo dangčiu: virimas atvirame puode padės išvengti sultinio papilkėjimo.

REKLAMA

Kodėl verta įmesti ledo kubelį?

REKLAMA

Net ir padarius vieną ar daugiau klaidų sultinys vis tiek gali būti skaidrus. Jums tereikia įmesti ledo kubelį, ir tai turės įtakos sultinio spalvai. Vis dėlto, ledo kubelį svarbu įmesti tinkamu metu: tą reikėtų padaryti tada, kai vanduo dar nėra užviręs.

REKLAMA

Sultinys tapo drumstas: ką daryti?

Taigi, jau išanalizavome sultinio drumstumo priežastis, ir kaip to galima išvengti, tačiau kartais rezultatas vis tiek nebūna toks, kokio norėtųsi. Tokiu atveju gali praversti profesionalių šefų gudrybės.

REKLAMA

Sumaišykite 200 g maltos mėsos su kiaušinio plakiniu ir 1 stikline atšaldyto sultinio. Šią masę palikite 20-25 minučių pastovėti. Supilkite į sultinį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių. Galiausiai nukoškite sultinį.

REKLAMA

Yra ir kitas būdas.  Kai sultinys jau yra išviręs, bet nėra skaidrus, išplakite kiaušinio baltymą ir įmaišykite į sultinį. Kai  kiaušinio baltymas sukietės, išimkite iš puodo kiaurasamčiu. Kiaušinio baltymas „sutraukia“ sultinio drumstumą, todėl jis tampa skaidrus.

Nepamirškite, kad drumstas sultinys nėra sugadintas patiekalas. Nors jo spalva nėra ideali, tačiau jį vis tiek galima vartoti. Jei norite, kad sultinys būtų skaidrus, laikykitės pagrindinių taisyklių, ir rezultatu tikrai nenusivilsite!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].