Unikalus produktas! Granatų žievelės yra tikrai naudingas produktas, natūralus antioksidantas, kuris nieko nekainuoja, nes žievelės išmetamos vos tik suvalgius granatą. Sužinokite, kaip ir kur galite panaudoti granatų žieveles.
Pirmiausia žieveles reikia išdžiovinti. Yra du būdai, kaip tai padaryti: natūralus (ilgesnis) arba techninis (greitesnis). Natūralus būdas – palikti žieveles džiūti kambario temperatūroje arba, jei leidžia oro sąlygos, saulėje. Džiovinkite, kol jų žievelė pradės trūkinėti, o tai užtruks nuo kelių dienų iki savaitės, priklausomai nuo drėgmės ir temperatūros esamoje patalpoje. Greitesnis būdas džiovinti orkaitėje. Nustatykite kuo žemesnę temperatūrą ir džiovinkite žieveles tol, kol jos taps trapios.
Paruoštas išdžiovintas žieveles galima ruošti kaip arbatą (užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 20 minučių). Jos yra natūralus antioksidantų šaltinis. Žievelė stiprina imuninę sistemą, padeda nuo skrandžio sutrikimų, užkerta kelią širdies ligoms, gydo gripą ir peršalimą. Taip pat galite sumalti žieveles kavos malūnėliu ir ryte jų įdėti, pavyzdžiui, į avižinę košę.
Arba galite žieveles užpilti jogurtu, įlašinti porą lašų apelsinų arba citrinų sulčių ir naudoti kaip veido kaukę. Įmasažuokite jų grūdelius į veidą ir palikite 20 minučių. Ši kaukė puikiai pašalins dėmeles, paraudimus ir spuogus. Po kaukės panaudojimo, sudrėkinkite veidą bet kokia drėkinamąja kosmetikos priemone.