Keletas puikių mūsų skaitytojų gudrybių ir patarimų, kuriuos galite naudoti kasdien ruošdami maistą!
Žalios daržovės išlaikys savo spalvą
Žalios daržovės, tokios kaip žirniai ar pupelės, špinatai ir kt., išlaikys intensyvesnę natūralią spalvą, jei į virimo vandenį įpilsite vieną arbatinį šaukštelį sodos.
Ankštinės daržovės išvirs greičiau
Ar pamiršote prieš verdant pupeles pamirkyti? Nenusiminkite! Naudokite sodą, ji pagreitins ankštinių daržovių išvirimą.
Tiesiog įpilkite vieną arbatinį šaukštelį sodos į 4 litrus vandens. Be to, tai padeda kovoti su pilvo putimu…
S.O.S. kai pamiršite išmirkyti pupeles
Prieš eidami virti pupelių ar žirnių, tikrai esate įpratę ankštines daržoves per naktį palikti mirkti vandenyje. Bet jums to nebereikės daryti! Į dubenį įpilkite vandens ir suberkite ankštines kultūras.
Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 10 minučių ant vidutinės kaitros.
Tada palikite ankštines daržoves dar valandą pabūti dubenyje su vandeniu ir tada galite pradėti virti.
Sunkiai virškinamas česnakas
Česnakai turi daug teigiamo poveikio mūsų organizmui ir yra nepakartojamas prieskonis gaminant maistą.
Ar esate iš tų, kuriems nuo jo būna bloga? Pabandykite jį perpjauti per pusę ir ištraukti iš jo žalią stiebą – tai sukelia skrandžio problemas.
Nedėkite svogūnų ir česnako vienu metu
Niekada į keptuvę kartu su svogūnais nedėkite česnako. Svogūnui paruošti reikia mažiausiai 8 minučių, česnakui – apie 30 sekundžių. Sudėjus juos tuo pačiu metu, česnakai iškeps ir sudegs.
Minkšta mėsa
Jei kepant mėsa būna kieta, apšlakstykite ją 1-2 šaukštais acto. Taip ji greičiau suminkštės.
Bulvės
Nuluptos bulvės virimo metu nesuskils, jei į vandenį įpilsite truputį aliejaus ar acto. Tos bulvės, kurios linkę greitai išvirti, visada turi būti verdamos sūriame vandenyje.
Jau nuluptas bulves ilgiau išlaikysite šviežias su sūriu vandeniu. Tiesiog šiltoje patalpoje pamerkite bulves pasūdytame vandenyje (1 litrui vandens naudokite 100 g druskos). Taip jos išliks šviežios 2-3 dienas.
Taip pat galite naudoti išvirtas bulves saldiems miltiniams patiekalams ruošti.
Išvirtos senos bulvės gali tapti juodos
Kad išvengtumėte negražios bulvių spalvos, į virimo vandenį įpilkite truputį pieno arba nulupę bulves, jas kurį laiką pamerkite į vandenį su actu.
Norėdami pagerinti senų bulvių skonį, virimo metu į vandenį įpilkite šiek tiek cukraus, pieno ar citrinos sulčių.
Puikiai iškeptos bulvės
Puikiai iškeptų bulvių (pavyzdžiui, kubeliais pjaustytų) paslaptis – bulves reikia iš anksto išvirti. Vos penkias ar dešimt minučių virkite sūriame vandenyje, tada sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę.
Bulvių paviršius bus gana traškus, o vidus bus minkštas.
Mūsų patarimas: jei ruošdami bulves į vandenį įpilsite šiek tiek riebalų, tai neleisite puodo turiniui išbėgti.
Ryžių virimas
Jei po virimo turite išpilti vandenį iš puodo, tai darote, kažką ne taip.
Ryžius išvirkite tokiu santykiu: du puodeliai vandens ir puodelis ryžių. Virkite žemoje temperatūroje ir puodą su ryžiais uždenkite dangčiu. Pabaigoje gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti.
Ryžiai bus puikūs, nei per daug kieti, nei sulipę – tiesiog tobuli.
Saldūs kukurūzai
Niekada nevirkite kukurūzų sūriame vandenyje, nes taip jie taps per daug kieti. Įpilkite kelis lašus citrinos sulčių ir kukurūzai išlaikys savo auksinę spalvą.
Kopūstuose išliks vitaminai
Soda pagreitina ne tik ankštinių daržovių, bet ir kopūstų virimą. Be to, jos dėka, virtuose kopūstuose liks daugiau vitaminų. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įberti vieną arbatinį šaukštelį sodos.
Kad blynai nebūtų riebūs
Jei blynai yra per riebūs, pirmiausia pabandykite juos apkepti orkaitėje ant kepimo skardos, o paskui kepkite karštuose riebaluose keptuvėje.