Keletas puikių mūsų skaitytojų gudrybių ir patarimų, kuriuos galite naudoti kasdien ruošdami maistą!

REKLAMA

Žalios daržovės išlaikys savo spalvą

REKLAMA

Žalios daržovės, tokios kaip žirniai ar pupelės, špinatai ir kt., išlaikys intensyvesnę natūralią spalvą, jei į virimo vandenį įpilsite vieną arbatinį šaukštelį sodos.

Ankštinės daržovės išvirs greičiau

REKLAMA

Ar pamiršote prieš verdant pupeles pamirkyti? Nenusiminkite! Naudokite sodą, ji pagreitins ankštinių daržovių išvirimą.

Tiesiog įpilkite vieną arbatinį šaukštelį sodos į 4 litrus vandens. Be to, tai padeda kovoti su pilvo putimu…

REKLAMA

S.O.S. kai pamiršite išmirkyti pupeles

Prieš eidami virti pupelių ar žirnių, tikrai esate įpratę ankštines daržoves per naktį palikti mirkti vandenyje. Bet jums to nebereikės daryti! Į dubenį įpilkite vandens ir suberkite ankštines kultūras.

REKLAMA

Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 10 minučių ant vidutinės kaitros.

Tada palikite ankštines daržoves dar valandą pabūti dubenyje su vandeniu ir tada galite pradėti virti.

REKLAMA

Sunkiai virškinamas česnakas

REKLAMA

Česnakai turi daug teigiamo poveikio mūsų organizmui ir yra nepakartojamas prieskonis gaminant maistą.

Ar esate iš tų, kuriems nuo jo būna bloga? Pabandykite jį perpjauti per pusę ir ištraukti iš jo žalią stiebą – tai sukelia skrandžio problemas.

REKLAMA

Nedėkite svogūnų ir česnako vienu metu

Niekada į keptuvę kartu su svogūnais nedėkite česnako. Svogūnui paruošti reikia mažiausiai 8 minučių, česnakui – apie 30 sekundžių. Sudėjus juos tuo pačiu metu, česnakai iškeps ir sudegs.

REKLAMA

Minkšta mėsa

REKLAMA

Jei kepant mėsa būna kieta, apšlakstykite ją 1-2 šaukštais acto. Taip ji greičiau suminkštės.

Bulvės

REKLAMA

Nuluptos bulvės virimo metu nesuskils, jei į vandenį įpilsite truputį aliejaus ar acto. Tos bulvės, kurios linkę greitai išvirti, visada turi būti verdamos sūriame vandenyje.

Jau nuluptas bulves ilgiau išlaikysite šviežias su sūriu vandeniu. Tiesiog šiltoje patalpoje pamerkite bulves pasūdytame vandenyje (1 litrui vandens naudokite 100 g druskos). Taip jos išliks šviežios 2-3 dienas.

REKLAMA

Taip pat galite naudoti išvirtas bulves saldiems miltiniams patiekalams ruošti.

REKLAMA

Išvirtos senos bulvės gali tapti juodos

Kad išvengtumėte negražios bulvių spalvos, į virimo vandenį įpilkite truputį pieno arba nulupę bulves, jas kurį laiką pamerkite į vandenį su actu.

REKLAMA

Norėdami pagerinti senų bulvių skonį, virimo metu į vandenį įpilkite šiek tiek cukraus, pieno ar citrinos sulčių.

Puikiai iškeptos bulvės

REKLAMA

Puikiai iškeptų bulvių (pavyzdžiui, kubeliais pjaustytų) paslaptis – bulves reikia iš anksto išvirti. Vos penkias ar dešimt minučių virkite sūriame vandenyje, tada sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę.

REKLAMA

Bulvių paviršius bus gana traškus, o vidus bus minkštas.

Mūsų patarimas: jei ruošdami bulves į vandenį įpilsite šiek tiek riebalų, tai neleisite puodo turiniui išbėgti.

REKLAMA

Ryžių virimas

REKLAMA

Jei po virimo turite išpilti vandenį iš puodo, tai darote, kažką ne taip.

Ryžius išvirkite tokiu santykiu: du puodeliai vandens ir puodelis ryžių. Virkite žemoje temperatūroje ir puodą su ryžiais uždenkite dangčiu. Pabaigoje gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti.

REKLAMA

Ryžiai bus puikūs, nei per daug kieti, nei sulipę – tiesiog tobuli.

Saldūs kukurūzai

REKLAMA

Niekada nevirkite kukurūzų sūriame vandenyje, nes taip jie taps per daug kieti. Įpilkite kelis lašus citrinos sulčių ir kukurūzai išlaikys savo auksinę spalvą.

Kopūstuose išliks vitaminai

REKLAMA

Soda pagreitina ne tik ankštinių daržovių, bet ir kopūstų virimą. Be to, jos dėka, virtuose kopūstuose liks daugiau vitaminų. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įberti vieną arbatinį šaukštelį sodos.

REKLAMA

Kad blynai nebūtų riebūs

Jei blynai yra per riebūs, pirmiausia pabandykite juos apkepti orkaitėje ant kepimo skardos, o paskui kepkite karštuose riebaluose keptuvėje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].