Šis laikymo būdas užtikrina, kad česnakai ilgai išliks švieži.

REKLAMA

Kartais česnakai pradeda greitai gesti ir pūti.

Beveik visą nuimtą derlių tenka tiesiog išmesti.

REKLAMA

Kad taip nenutiktų, išbandykite laiko patikrintus česnakų laikymo būdus.

REKLAMA

Jei laikysite česnaką šaldytuve, jis gali pradėti džiūti, pūti arba dygti.

Česnakai, kuriuos norite saugoti per žiemą, turi būti sveiki ir tvirti.

REKLAMA

Šis laikymo būdas užtikrina, kad česnakai ilgai išliks švieži.

REKLAMA

Metodas su žvake

Nuvalykite nuo česnakų žemes ir gerai juos išdžiovinkite.

REKLAMA

Pasiruoškite parafino žvakių arba dujinį degiklį.

Uždekite žvakę arba dujinį degiklį, sudeginkite česnako šaknis ir atidėkite česnakus į šalį.

REKLAMA

Šis metodas užtikrina, kad česnakai ilgai išliks švieži.

REKLAMA

Česnakai aliejuje

Nulupkite česnako skilteles, suberkite į švarų stiklinį indą ir įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Stiklainį su česnakais laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Gudrybė su juodu maišeliu, druska ir imbieru

Jums reikės:

REKLAMA
  • Juodo plastikinio maišelio
  • Popierinio rankšluosčio
  • 2 valg. š. druskos
  • Imbiero gabalėlio
  • Gumytės

Įdėkite česnaką į plastikinį maišelį.

Ant popierinio rankšluosčio suberkite druską.

REKLAMA

Imbierą supjaustykite griežinėliais ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Suvyniokite rankšluostį ir sutvirtinkite gumyte.

Taip paruoštą rankšluostį įdėkite į maišelį su česnaku.

REKLAMA

Tvirtai užriškite maišelį ir padėkite į sausą vietą.

REKLAMA

Taip laikomi česnakai išliks švieži ištisus metus.

Imbieras gali sunaikinti bakterijas, o druska sugeria drėgmę.

REKLAMA

Juodas maišelis blokuoja šviesą ir neleidžia česnakams dygti.

REKLAMA

Triukas su cigaretėmis

Cigaretėse esantis nikotinas turi absorbcijos funkciją, kuri gali padėti ilgiau išlaikyti šviežius česnakus sausoje aplinkoje.

REKLAMA

Įdėkite česnaką į plastikinį maišelį ir įdėkite 2 cigaretes.

Laikykite šaldytuve iki 5 °C temperatūroje.

REKLAMA

Popierinis rankšluostis, arbata ir soda

REKLAMA

Ant popierinio rankšluosčio paberkite šiek tiek kepimo sodos.

Užberkite maždaug šaukštą birios arbatos.

REKLAMA

Arbatoje yra polifenolių, kurie neleidžia česnakams dygti.

Arbatos lapai gali efektyviai sugerti kvapus ir drėgmę.

REKLAMA

Maišelį su česnaku pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje. Česnakas išliks šviežias mažiausiai 6 mėnesius.

REKLAMA

Ryžiai

Suberkite ryžius į dubenį ir įdėkite česnaką taip, kad jis visiškai pasidengtų ryžiais.

REKLAMA

Taip česnakas išdžius ir jums nereikės jaudintis, kad jis pradės dygti ar pelyti.

REKLAMA

Druska

Jums reikės dėžutės arba trijų litrų talpos stiklainio.

REKLAMA

Česnaką sluoksniuokite pakaitomis su druska.

Druska turi padengti visą česnako paviršių.

REKLAMA

Pabarstykite druska taip, kad ji sandariai apgaubtų česnaką.

REKLAMA

Česnakas ilgiau išliks  šviežias, nepradės dygti ar pūti.

Vietoj druskos galima naudoti pjuvenas, pelenus ar miltus. Šių produktų sluoksnis turėtų būti ne mažesnis nei 2 cm.

REKLAMA

Dar vienas česnakų saugojimo būdas

REKLAMA

Česnakai, kaip ir įvairios žolelės, po užšaldymo nepraranda savo naudingų savybių, aromato ir skonio.

Priešingai: dėl žemos temperatūros juos galėsite saugoti tikrai ilgą laiką.

REKLAMA

Pagrindinė sąlyga – paruošti česnaką šaldymui, o tada tikrai galima pratęsti jo šviežumo laikotarpį iki kito derliaus.

REKLAMA

Tam geriausia naudoti šviežias česnako galvutes (kurios, žinoma, buvo gerai išdžiovintos).

Nešaldykite supuvusių ar pažeistų česnakų, nes jie gali užkrėsti likusias česnako atsargas.

REKLAMA

Kaip paruošti česnaką šaldymui?

REKLAMA

Kiekvieną nenuluptą česnako galvutę suvyniokite į maistinę plėvelę.

Ši paprasta gudrybė padės išlaikyti česnakų šviežumą, aromatą ir sultingumą, o po atšildymo česnakai bus tarsi švieži.

REKLAMA

Taip pat galite nulupti česnako skilteles ir suberti jas į maišelius, skirtus produktų šaldymui.

REKLAMA

Taip užšaldytų česnakų nebūtina atitirpinti: juos iš karto galite naudoti maisto ruošimui.

Galite šaldyti ir susmulkintą česnaką.

REKLAMA

Česnaką nulupkite, susmulkinkite, išspauskite arba sumalkite mėsmale. Gautą masę šaldykite ledukų formelėse.

REKLAMA

Kai česnakai visiškai sušals, suformuotus ledo kubelius galėsite suberti į sandarius šaldymui skirtus maišelius.

Taip užšaldytas česnakas tinka sriuboms, salotoms ir padažams.

Sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].