Jei ko nors paklaustume, kokia yra jo mėgstamiausia mišrainė, jis greičiausiai pateiktų vieną iš dviejų variantų: balta mišrainė arba burokėlių mišrainė. Pastaroji mišrainė neretai vadinama „vinigretu“, tačiau lietuvių kalboje tai yra neteiktina svetimybė. Toks pavadinimas kilęs iš žodžio „vinaigrette“, kuris reiškia specialų salotų padažą, kurį sudaro actas ir augalinis aliejus. Šį kartą pakalbėsime, kaip paruošti tiesiog tobulą burokėlių mišrainę su žirneliais: nors gali atrodyti, kad tai – tiesiog elementaru, tačiau tam tikros gudrybės gali paversti mišrainę dar skanesne.

REKLAMA

Ingredientų maišymas

REKLAMA

Mišrainės ingredientų maišymui nesirinkite metalinio indelio: dėl šios medžiagos sąlyčio su rūgštiniais produktais gali išsiskirti kenksmingos medžiagos. Taip pat reikėtų maišyti atvėsintas daržoves, nes priešingu atveju mišrainė gali greitai pradėti rūgti.

REKLAMA

Virti ar kepti?

Virtuvės šefai rekomenduoja rinktis ne virtas, bet keptas daržoves, nes tuomet mišrainės skonis bus tikrai ypatingas. Suvyniokite daržoves į foliją ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Iškeptas daržoves pjaustykite atskirai.

REKLAMA

Mišrainės gardinimas

REKLAMA

Pirmiausia pasūdykite paruoštas daržoves ir išmaišykite. Tuomet įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

Kaip paruošti burokėlių mišrainę?

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 didelių bulvių
  • 1 morkos
  • 1 buroko
  • 5-6 šaukštų konservuotų žirnelių
  • 1 didelio konservuoto agurko arba 8 kornišonų
  • Augalinio aliejaus
  • Druskos

Kaip gaminti?

Daržoves iškepkite orkaitėje arba išvirkite. Prieš virdami ar kepdami daržovių nenulupkite.

REKLAMA

Atvėsinkite paruoštas daržoves ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais. Susmulkintus burokėlius galite atidėti į atskirą indą, kad jis nesuteptų kitų daržovių.

REKLAMA

Burokėlius pasūdykite ir pagardinkite augaliniu aliejumi – tuomet burokėliai neišskirs sulčių.

Susmulkinkite kornišonus arba marinuotą agurką, sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Į mišrainę galite įpjaustyti svogūnų laiškų ir įdėti mėgstamų prieskonių.

REKLAMA

Pasūdykite ir sumaišykite visas daržoves, įberkite kelis šaukštus žaliųjų žirnelių ir išmaišykite.

REKLAMA

Visą gaminimo procesą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].