Sultinį kiekvienas mūsų ruošia šiek tiek kitaip. Jo skonio paslaptis – teisinga ingredientų sudėtis. Jei į sriubą įdėsite vieną obuolį, galėsite ženkliai pagerinti jo skonį. Mes jums papasakosime, kodėl verta tą išbandyti. Gero skonio sultinys – daugelio pradedančiųjų ir patyrusių virėjų svajonė.

REKLAMA

Jei į sultinį įdėsite neįprastų ingredientų, galite ženkliai pagerinti jo skonį.

REKLAMA

Vienas  tokių ingredientų – populiarus vaisius, t.y., obuolys.

Pamenu, kad mano prosenelė į sriubą įdėdavo obuolį, o sekmadieniais jos verdamas sultinys buvo tiesiog fantastiško skonio.

REKLAMA

Jei į sriubą ar sultinį įdėsite nedidelį obuolį, ruošiamam patiekalui suteiksite malonaus saldumo.

REKLAMA

Šis įprastas vaisius tikrai pagerins vištienos sultinio skonį.

Obuolys puikiai dera ne tik su vištiena, bet ir su žąsimi ar antiena.

REKLAMA

Jis taip pat suteikia švelniai saldų poskonį.

Į sultinį obuolį dėkite kartu su kitomis daržovėmis: tuomet obuolys spės suminkštėti ir išskleis savo geriausias medžiagas.

REKLAMA

Obuolį reikia tiesiog nuplauti ir įdėti į sultinį.

REKLAMA

Jei obuolio nenulupsite, galėsite būti užtikrinti, kad virdamas jis nesuirs.

Ką dar rekomenduojama dėti į sultinį?

REKLAMA

Jei kartu su obuoliu įdėsite gabalėlį imbiero, sultinys bus kiek aštresnis.

Taip pat galite išbandyti dar vieną neįprastą ingredientą.

REKLAMA

Virtuvės šefai rekomenduoja į vištienos sultinį dėti kiaušinio baltymą.

REKLAMA

Pirmiausia į verdamą sultinį supilkite kiaušinio baltymą.

Po kelių minučių sieteliu perfiltruokite sultinį, kad surinktumėte viršuje esančius baltymus. Apačioje sultinys liks skaidrus.

REKLAMA

Baltymas taip pat surinks riebalų perteklių.

Kiaušinio baltymas taip pat gali turėti teigiamą poveikį sultinio sūrumui.

REKLAMA

Kiaušinio baltymas suriša druską, todėl jį galite naudoti ir tada, jei netyčia persūdėte sultinį.

Tai padės išgelbėti sultinio skonį.

REKLAMA

Kaip paruošti skaidrų sultinį?

REKLAMA

Visų pirma, mėsa turi būti verdama dviem etapais. Pirmiausia užpilkite mėsą šaltu vandeniu ir virkite 20 minučių.

Praėjus šiam laikui, nupilkite vandenį, nuplaukite mėsą ir vėl užpilkite švariu vandeniu.

REKLAMA

Taip pat prisiminkite ilgo ir lėto gaminimo būdą. Sultinys neturėtų smarkiai burbuliuoti, nes priešingu atveju jis taps drumstas.

REKLAMA

Puodas neturi būti uždengtas dangčiu, o ugnis turi būti silpna.

Taip pat rekomenduojama sultinio virimo pradžioje įdėti svogūną su lukštais. Tai suteiks sultiniui malonų aromatą ir gražią geltoną spalvą. Tai taip pat padės išlaikyti sultinio skaidrumą.

REKLAMA

Dar daugiau patarimų

REKLAMA

Į puodą visada pilkite šaltą vandenį ir tuomet įdėkite mėsą (nesvarbu, kokią mėsą naudosite).

Svarbu nepamiršti, kad prieskonius reikia dėti kartu su mėsa – nesmulkintus juoduosius pipirus (ar kvapiuosius pipirus) ir lauro lapą.

REKLAMA

Mūsų močiutės į sultinį taip pat dėdavo vaistinės gelsvės, kuri suteikia sultiniui nepakartojamą skonį.

REKLAMA

Vaistinė gelsvė taip pat pasižymi nepakartojamu aromatu.

Iš pradžių šio prieskonio skonis yra saldus, o pabaigoje jis įgauna karčių natų.

REKLAMA

Štai kodėl mūsų močiutės šį prieskonį naudodavo tikrai dažnai.

REKLAMA

Vaistine gelsve tikrai nesunkiai pakeisite parduotuvėse siūlomus sriubos prieskonius.

Tai – toli gražu ne viskas!

REKLAMA

Močiutės patarimas: „Sultinys netaps drumstas, jei jo nemaišysime virdami“. Jei vanduo atrodo drumzlinas, sultinį atidėkite į šalį, atvėsinkite ir įmaišykite du plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus.

Sultinio tikrai nepersūdysite, jei druską bersite prieš pat virimo pabaigą.

REKLAMA

Taip yra todėl, kad gaminant druska išgaruoja ir tai verčia mus dėti vis daugiau druskos.

Jei sultinys atrodo per sūrus, į puodą įpilkite vandens ir dar šiek tiek pavirkite.

REKLAMA

Jei mūsų močiutės persūdydavo sultinį, jos įdėdavo į sultinį visą bulvę, kurią subadydavo šakute. Taip paruošta bulvė sugerdavo druskos perteklių.

REKLAMA

Jei verdamas sultinys susidrumsčia, jam galima suteikti skaidrumo keliais būdais.

Kartais užtenka į sultinį įpilti šiek tiek šalto vandens ir pamažu virti.

REKLAMA

Kitu atveju padės lengvai išplaktas baltymas, kurį supilkite į sultinį.

Po penkių minučių perkoškite per audinį arba per storą sietelį.

REKLAMA

Taip pat gali padėti kiaušinių lukštai, kuriuos prieš patiekdami suberkite į sultinį ir perkoškite.

Bulvės – mažas stebuklas, jos išvalo sultinį ne tik nuo sūrumo, bet ir nuo drumstumo.

REKLAMA

Tiesiog įdėkite 2–3 bulves į puodą su sultiniu.

Nepamirškite! NIEKADA neišmeskite šakninių daržovių lupenų.

REKLAMA

Prieš pat virimo pabaigą suriškite jas siūlu ir įdėkite į puodą. Galiausiai tiesiog išimkite ir išmeskite į biologines atliekas.

REKLAMA

Jei norite, kad sultinio skonis būtų tarsi prabangiame restorane, virkite sultinį iš skrudintų kaulų.

Į kepimo skardą sudėkite kaulus, įdėkite svogūno ir česnako.

REKLAMA

Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių. Viską sudėkite į didelį puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite.

Nenaudokite dirbtinių kvapiųjų medžiagų ir sriubos prieskonių ar sultinio kubelių iš parduotuvės. Tai visiškai nereikalinga ir gali sugadinti sultinio skonį. Mėsa, daržovės, prieskoniai ir kantrybė turėtų garantuoti tikrai puikų rezultatą.

REKLAMA

Taip pat sultinį galite perkošti du kartus. Pirmiausia – per stambų sietelį, o tada – per smulkesnį sietelį ar per marlę.

Sultinio ruošimui galite naudoti įvairias daržoves. Pavyzdžiui, puikiai tinka kopūstai, petražolės, salierų šaknys, ir t.t. Nebijokite eksperimentuoti: taip pat galite įdėti imbiero, čili ar kalendros.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].