Dauguma mūsų neįsivaizduoja sekmadienio pietų, šeimos šventės ar vestuvių pokylio be gero sultinio. Sultinys taip pat yra labai naudingas susirgus ar kenčiant nuo skrandžio veiklos sutrikimų. Deja, sultinį yra labai paprasta sugadinti, jei jis yra pasūdomas netinkamu metu. Klystate, jei manote, kad druskos galima įberti bet kuriuo metu. Dažniausiai į puodą dedama mėsa, kuri užpilama vandeniu. Tada dedamos smulkintos daržovės, beriama druska ir kiti prieskoniai. Tada belieka tik išvirti sultinį. Vis dėlto, tokioje sekoje yra klaidų.

REKLAMA

Jei siekiate, kad rezultatas būtų kuo geresnis, reikia laikytis kelių pagrindinių taisyklių.

REKLAMA

Būkite labai atsargūs, kai sultinį gardinate druska.

Nepamirškite, kad druska gali ne tik pagerinti patiekalo skonį, bet taip pat ir jį sugadinti.

REKLAMA

Jei sultinį pasūdysite iš karto, galite būti tikri, kad jo skonis jus nuvils.

REKLAMA

Net sultinio spalva nebus tokia graži, kokia turėtų būti, nes druska blokuoja riebalų išsiskyrimą iš mėsos.

REKLAMA

Jei sultinį pasūdysite iš karto, jo spalva bus blyški.

Taip pat nereikėtų pamiršti, kad verdant sultinį išgaruoja dalis vandens, o druskos kiekis lieka toks pat, todėl yra labai paprasta persūdyti šį patiekalą.

REKLAMA

Kada sūdyti sultinį?

REKLAMA

Specialistai (ir močiutės) teigia, kad sultinį galima sūdyti prieš pat virimo pabaigą.

Nesvarbu, iš kokios mėsos verdate sultinį, druskos reikia įdėti tik virimo pabaigoje.

REKLAMA

Sultinį sūdykite likus 10 minučių iki virimo pabaigos.

Kodėl tai taip svarbu?

REKLAMA

Druska pagerina maisto skonį, tačiau verdant sultinį nereikėtų skubėti jį sūdyti.

REKLAMA

Sultinį reikia virti gana ilgai ant labai mažos ugnies.

Tik tada mėsa ir daržovės išliks skanios ir maistingos.

REKLAMA

Jei sultinį pasūdysite per anksti, jo skonis nebus toks intensyvus.

Ką daryti, jei sultinys persūdytas?

REKLAMA

Kai mūsų močiutės persūdydavo sultinį, į jį dėdavo šakute subadytas bulves, kurios sugeria druskos perteklių.

REKLAMA

Bulvės sultinyje padeda išvengti persūdymo ir užtikrina, kad sultinys nebus drumstas.

Pabaigai – močiutės patarimas:

REKLAMA

„Sultinys netaps drumstas, jei virdami jo nemaišysime. Jei vanduo atrodo drumzlinas, atvėsinkite  sultinį ir įmaišykite du plaktus kiaušinių baltymus. Pakaitinkite sultinį, kol užvirs, o tada nukoškite.“

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].