Citrusinių vaisių žievelė suteikia kiekvienam patiekalui nepakartojamą aromatą ir nuostabų skonį. Jai paruošti nereikia daug pastangų: užtenka smulkia tarka nutarkuoti nuo apelsino žievelę.

REKLAMA

Beje, po to vaisius geriau suvalgyti iš karto – be žievelės jie greitai išdžius ir taps neskanūs. Tačiau ką daryti su žievele, kurios pasirodė gana daug, nes vidutiniškai pyragui ar keksiukams pagaminti reikia tik 1–2 šaukštelių šio ingrediento?

Atsakymas paprastas: pasidėkite žievelę ir naudokite kitą kartą. Norėdami pagaminti tokį prieskonį, sumaišykite apelsinų žievelę ir cukrų santykiu 1:2. Patogiausia išmatuoti reikiamą ingredientų kiekį šaukštu, šaukšteliu ar stikliuku.

REKLAMA

Užpildykite stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve. Atkreipkite dėmesį: kadangi tokioje žievelėje jau yra cukraus, šio ingrediento kiekį kepiniuose geriau šiek tiek sumažinti.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].