7 klaidos virtuvėje, kurios gali kainuoti jūsų sveikatą

Kiekvienai namų šeimininkei virtuvė yra vieta, kurioje ji parodo savo talentus, jos karalystė, kurioje veikia tik jos įstatymai. Dauguma jų yra paveldimi iš mamų ir močiučių arba yra sugalvoti savarankiškai. Tačiau dažnai viena ar kelios maisto gaminimo, laikymo ir pjaustymo taisyklės neatitinka higienos standartų. Pasitikrinkite, ar nedarote šių klaidų.

REKLAMA

Viena pjaustymo lenta viskam

Patartina turėti bent dvi pjaustymo lentas: daržovėms bei vaisiams ir mėsai. Bakterijos iš mėsos dažnai nebūna visiškai išplautos ir gali patekti į kitus maisto produktus. Pageidautina rinktis plastikines lenteles, nes jas lengviau valyti ir jos nesugeria maisto sulčių bei kvapo taip, kaip medinės lentelės.

REKLAMA

Žalio maisto ar tešlos ragavimas

Varškės pyragas

Tai griežtai draudžiama. Nevirtame maiste gali būti bakterijų, galinčių sukelti apsinuodijimą maistu. Pavyzdžiui, miltuose, įmaišytuose į tešlą.

REKLAMA

Rankų nenusiplovimas

Jei dirbate su skirtingais produktais, prieš kiekvieną kitą gaminimo etapą nusiplaukite rankas šiltu vandeniu ir muilu.

REKLAMA

Mėsos atšildymas tiesiai ant stalo arba vandenyje ir nuplovimas

Bakterijos klesti esant 4–60 ° C temperatūrai, todėl geriausia atšildyti mėsą šaldytuve arba mikrobangų krosnelėje. Ir geriau jos neplauti, o nuvalyti sausu popieriniu rankšluosčiu, nes po plovimo pavojingos bakterijos gali paplisti kriauklėje, ant indų ir kitų daiktų.

REKLAMA

Bandymas patikrinti, ar maistas nesugedęs

šaldytuvo

Jei yra nors menkiausias įtarimas, kad produkto galiojimo laikas pasibaigęs, geriau jį nedelsiant išmesti ir nebandyti virškinimo organų stiprumo.

REKLAMA

Prieš dedant maistą į šaldytuvą, palaukimas, kol jis atvės

Karštas maistas šaldytuve

Jūs jau žinote temperatūrą, kurioje patogeninės bakterijos plinta. Karštas maistas ne šaldytuve gali būti ne ilgiau kaip 1–2 valandas, kitaip rizikuojate sugadinti jo skonį ir užsidirbti apsinuodijimą maistu. Pikniko metu naudokite nešiojamąjį šaldytuvą.

REKLAMA

Indų plovimo kempinėlių nekeitimas

Tai nešvariausi daiktai virtuvėje. Kempinėlėse visada gyvena daugybė bakterijų. Nepatingėkite jų dezinfekuoti bent kartą per dieną ar dvi ir keisti kas 2 savaites.

Švara yra raktas į sveikatą. Kurios iš šių taisyklių jau laikotės?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].