Gyvename ir mokomės!

REKLAMA

Kas gali būti lengviau, nei išvirti makaronus? Pasirodo, kad tai gerai padaryti tikrai nėra taip lengva.

Verdant makaronus, daugelis žmonių daro įvairiausių klaidų, kurios savo ruožtu neleidžia 100 procentų atskleisti sotaus patiekalo kokybės ir skonio galimybių.

REKLAMA
  1. Per šaltas vanduo ir netinkamas perliejimas

Tai turėtų būti verdantis vanduo.

REKLAMA

Jokiu būdu negalima makaronų suberti į šaltą vandenį. Jis visada turėtų būti arba labai karštas, arba beveik verdantis.

Geriausia makaronus įdėti, kai vandenyje pradeda kilti dideli burbuliukai.

REKLAMA

Be to, negalima perlieti makaronų šaltu vandeniu (taip kai kurie žmonės daro, kad makaronai nesuliptų). Toks veiksmas gadina patiekalo skonį, nes visas krakmolas nuplaunamas.

Tinkamai paruošti makaronai patys neturėtų sulipti.

REKLAMA
  1. Per ilgas virimo laikas ir virimas su dangčiu

Verdant uždengti nereikia!

REKLAMA

Daugelis žmonių tiesiog paprasčiausiai perverda makaronus. Idealiu atveju makaronus reikėtų išimti iš vandens tuo metu, kai jų viduje dar yra šiek tiek neišvirusios dalies. Tik tokie makaronai įgeria padažą ir išlaiko visą malonų skonį. Geriausia griežtai laikytis ant gaminio pakuotės nurodyto virimo laiko.

Taip pat nepamirškite, kad verdant makaronus dangtis naudojamas tik tuo metu, kol vanduo užverda. Virimo metu griežtai nerekomenduojama makaronus uždengti dangčiu.

REKLAMA
  1. Druska pagal skonį

Druska nėra dedama pagal skonį.

REKLAMA

Tai visiškai neteisingas požiūris. Yra labai specifinė druskos pridėjimo norma. Tai yra 10 gramų 100 gramų makaronų.

Druska į vandenį dedama vos pradėjus virti – nei anksčiau, nei vėliau. Jokiu būdu negalima  druskinti ką tik sudėtus virti makaronus, nes tai greitai atvėsina vandenį.

REKLAMA
  1. Per mažai vandens

Mažai vandens yra blogai.

REKLAMA

Tai dar viena labai dažnai daroma klaida. Į makaronus įpylus per mažai vandens, makaronai iš išorės išvirs daug greičiau, nei iš vidaus.

Be to, gaminant šį maistą, kai trūksta vandens, indas persisotina krakmolu, o tuomet labai tikėtina, kad makaronai pradės skleisti kartumą.

REKLAMA
  1. Verdama daugiau – „Atsargai“

Valgyti reikia iškart!

REKLAMA

Makaronus reikia išvirti ir valgyti nedelsiant, išskyrus keletą kitų specialiai ruošiamų patiekalų. Jokiu būdu neturėtumėte virti makaronų atsargai, o juo labiau juos padėti ilgesniam laikymui į šaldytuvo lentyną. Patiekalas tikrai praras skonį!

  1. Per ilgas laikymas vandenyje

REKLAMA

Negalima palikti makaronų brinkti vandenyje!

Makaronai visada turi būti pusiau virti! Praktika rodo, kad dauguma tautiečių per daug ilgai šį produktą laiko dideliame kiekyje vandens. Tai reiškia, kad iškart po virimo juos reikia nukošti kiaurasamtyje.

REKLAMA

Jei neatliksite tokios paprastos procedūros, labai greitai tešlos gaminys išbrinks, taps nepatraukliu maistui ir praras visą savo gerą skonį.

  1. Pigios makaronų rūšys

REKLAMA

Pigūs makaronai tinka tik sriubai.

Nesirinkite pigių rūšių makaronų savo pagrindiniam patiekalui. Atminkite: patys pigiausi makaronai tinka tik kaip salotų ar sriubos sudedamoji dalis.

Pasigaminę tokius makaronus, tikrai neapsinuodysite, tačiau patiekalo skonis ir išvaizda visiškai nebus tokia, kokios jūs tikėjotės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].