Grybai yra puikus pavyzdys to, kad „nereikia vertinti knygos pagal jos viršelį“. Taip, labiausiai paplitę grybai neabejotinai nusipelno jų rinkimo, pirkimo ir dėjimo į patiekalus (ir ne tik į picą, nors tai ir labai skanu!)

REKLAMA

Štai šešios priežastys, kodėl turėtumėte valgyti daugiau grybų

angliavandeniai

Juose yra vitamino D

Grybai yra vienintelis maisto produktas, kuriame yra vitamino D – maistinės medžiagos, kurios nėra lengva rasti daugelyje dažniausiai vartojamų maisto produktų. Taip yra todėl, kad grybai, veikiami ultravioletinių spindulių, gali gaminti vitaminą D.

REKLAMA

Jie turi unikalų skonį

Grybų skonis apibūdinamas kaip „umami“. Tai japoniškas žodis, reiškiantis „malonų pikantišką skonį“ ir vadinamas penktuoju ryškiu skonio pojūčiu. Todėl jie idealiai tinka kepti ant grotelių be papildomų ingredientų, o vėliau juos galima patiekti ant bandelių kartu su mėsos muštiniu mėsainio viduje.

Jie turi daug seleno

REKLAMA

Grybai yra vienas iš gausiausių seleno šaltinių. Tai mineralas, kuris jūsų organizme veikia kaip antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo pažeidimų, galinčių sukelti ligą. Selenas taip pat vaidina svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje.

REKLAMA

Jie puikiai tinka maltai mėsai

Dėl savo unikalaus skonio ir mėsos tekstūros, taip pat dėl ​​galimybės gerai ištirpti farše, grybai yra idealus produktas tam tikrai faršo daliai pakeisti, t.y. sumažinti maltos jautienos (arba maltos kiaulienos, vištienos ar kalakutienos) kiekį, kurį naudojate skirtinguose receptuose. Naudodamiesi šiuo puikiu būdu, taip pat sumažinsite savo gaminyje esančias kalorijas ir riebalus.

REKLAMA

Gamindami maistą prisiminkite šias santykio rekomendacijas:

Mėsainiai ir mėsos pyragas: naudokite 25% grybų ir 75% maltos mėsos.

REKLAMA

Tacos: naudokite 50% grybų ir 50% maltos mėsos.

Makaronų padažai: naudokite 70% grybų ir 30% maltos mėsos.

REKLAMA

Jie gali padėti numesti svorį

Grybai turi labai mažai kalorijų. Vienoje porcijoje iš penkių baltųjų pievagrybių arba vieno viso pievagrybio yra tik apie 20 kalorijų! Be to, jie yra skanūs! Viename žurnalo „Appetite“ paskelbtame tyrime žmonės, grybais pakeitę mėsą per pietus, sumažino kalorijų ir riebalų kiekį, tačiau pranešė, kad jaučiasi tokie sotūs ir patenkinti, tarsi valgytų mėsą.

REKLAMA

Tai ekologiška kultūra

Grybai auginami uždarose patalpose, jiems nereikia saulės šviesos, didelių žemės ūkio naudmenų ar didelio kiekio vandens. Todėl, pakeisdami mėsą grybais savo mityboje, jūs tausojate gamtą ir padedate išlaikyti ekologišką aplinkos būklę.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].