5 klaidos, kurias daro daugelis virdami morkas

Atrodytų, kas gali būti lengviau nei virti daržoves. Ypač kalbant apie morkas: net vaikas gali susidoroti su šia užduotimi. Tačiau šį produktą taip pat lengva sugadinti. Pervirusi daržovė neišlaikys formos ir tiesiog subyrės – kaip piure. O tai ypač liūdina, jei pavyzdžiui, salotoms reikia kubeliais pjaustytų morkų. Žinoma, tuomet turėsite virti morkas iš naujo. Šiandien jums pasakysime, kaip virti morkas, kad jos neprarastų formos ir naudingų mikroelementų.

REKLAMA

morkas

Paprastos taisyklės, kaip virti morkas

Šiuos triukus mums papasakojo vieno restorano darbuotojai. Paaiškėjo, kad ten daržoves verda visai kitaip, nei darydavome mes. Esame tikri, kad jūs taip pat nustebsite.

REKLAMA

Nereikia skusti

Paprastai, prieš dedant virti morkas, jas nulupame. Jūs tikrai neturėtumėte to daryti. Pakanka tik gerai nuplauti daržovę po tekančiu vandeniu, kad visiškai pašalintumėte nešvarumus. Be to, išvirusias morkas daug lengviau nulupti. Priežastis, kodėl nereikia nulupti daržovės, yra gana akivaizdi – be žievelės vitaminai ir kitos naudingos medžiagos pasišalins daug greičiau.

REKLAMA

Negalima užpilti morkų šaltu vandeniu

Žinoma, visi taip darome – daržoves užpilame vandeniu ir tik tada dedame ant viryklės virti. Tačiau morkos išlaiko daug daugiau naudos, kai yra dedamos į karštą vandenį. Tai yra, iš pradžių palaukite, kol vanduo užvirs ir tik tada į puodą sudėkite daržoves.

morkas

REKLAMA

Morkų pjaustyti nereikia

Šis punktas pagrįstas tuo, ką rašėme aukščiau. Supjausčius daržovę, virimo metu pasišalins visos naudingosios medžiagos. Geriau nepatingėti, susirasti didesnį puodą ir ten virti nesmulkintas morkas.

REKLAMA

Išlaikykite ugnies intensyvumą

Kad morkos išvirtų tolygiai, ugnies intensyvumo keisti nereikia. Veiksmingiausia išlaikyti vidutinę kaitrą. Tada produktas greitai išvirs. Puodą būtinai uždenkite dangčiu. Tai pagreitins virimo procesą.

morkas

REKLAMA

Saugokitės, kad nepervirtumėte

Kaip minėjome, per ilgai virtos morkos negalės būti tinkamai supjaustytos. Be to, minkštime nebus vitaminų, dėl kurių taip vertiname šią daržovę. Vidutiniškai pakanka maždaug 25 minučių, kad morkos visiškai išvirtų, tačiau tuo pačiu neprarastų savo savybių. Jei daržovės mažesnės nei vidutinės, tam prireiks mažiau laiko.

REKLAMA

Be abejonės, gaminant maistą būtina atsižvelgti ir į tokius mažus niuansus. Dabar jūs jau žinote, kaip tinkamai virti morkas. Daugiau nebereikės jų virti pakartotinai, nes pirmą kartą pervirėte. Taip sutaupysite produktus ir gaminimo laiką. Be to, taip išsaugosite daržovės naudą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].