Naminių paukščių mėsa ant mūsų stalų yra gana retas atvejis. Galų gale, daugelis iš mūsų dažniausiai perka tokią mėsą parduotuvėje.

REKLAMA

Bet mes visi žinome, kad paukščiai daugiausia maitinami ne grūdais, kaip tai daro mūsų močiutės, bet mišriais pašarais.

REKLAMA

Kai kuriose pramonės šakose paukštis taip pat yra pumpuojamas antibiotikais kaip prevencinė priemonė nuo visų rūšių ligų.

REKLAMA

Ir iš pirmo žvilgsnio nustatyti, kokio tipo vištieną nusipirkti ir atsirinkti yra gana sudėtinga.

Tačiau, norėdami apsaugoti save, galite naudoti kelis metodus, kurie padės išvalyti vištienos mėsą nuo kenksmingų medžiagų.

REKLAMA

Pirmasis metodas.

Rekomenduojama paukštį virti dalimis. Kenksmingos medžiagos kaupiasi inkstuose, kepenyse, uodegoje ir odoje. Todėl šios vištienos dalis geriau nevartoti.

Antrasis metodas.

REKLAMA

Prieš ruošiant maistą, geriausia pamirkyti paukštį ypatingame tirpale. Norėdami tai padaryti, paimkite litrą gryno vandens, porą šaukštų druskos ir pusę citrinos sulčių.

Vištienos mėsa turėtų būti mirkoma maždaug pusantros valandos. Po to tirpalas turi būti nusausintas. Geriausiam rezultatui pakartokite procedūrą. Mineralinis vanduo gali būti naudojamas tirpalui. Tai ne tik išvalys paukštieną, bet ji pataps minkštesnė.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].