Mano močiutė būtų pasakiusi, kad geriems kotletams reikia svogūnų, grietinės, kiaušinio ir džiūvėsėlių. Ji net ir pažadinta vidury nakties būtų pasakiusi, kaip paruošti tikrai skanius kotletus, tačiau ji nežinojo vieno dalyko: kokius svogūnus reikia naudoti kotletų ruošimui.

REKLAMA

Virtuvėje dirbu jau 15 metų, tačiau iki šiol nežinojau, kokius svogūnus vertėtų dėti į faršą.. Kartais įmaišydavau žalių svogūnų, kartais keptų… Kartais juos susmulkindavau trintuve ar pakepindavau su morkomis. Tiesa, turiu pripažinti, kad pastarasis pasirinkimas kotletus paverčia sultingesniais. Žinoma, tai tik mano nuomonė…

REKLAMA

Pasidomėkime, ką apie tai mano kiti virtuvės šefai.

REKLAMA

Virtuvės šefas Aleksejus Antipovas teigia, kad į faršą visada deda keptų svogūnų. Ta pati taisyklė taikoma ne tik raudonai mėsai, bet taip ir paukštienai bei žuviai. Jei į mėsą dedami žali svogūnai, po kurio laiko ji tampa rūgštoko skonio.

REKLAMA

Žinoma, dažniausiai paruoštą faršą iš karto kepame, tačiau svarbu žinoti, kad mėsa su žaliais svogūnais genda greičiau nei su apkeptais.

REKLAMA

Jei vis dar svarstote, kokius svogūnus naudoti patiekalams iš faršo, naudokite apkeptus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].