Paprastos mielės, kurios naudojamos kepimui, yra puikus augalų augimo stimuliatorius. Mielėse yra daugybė maistinių medžiagų, kurios yra ypač reikalingos augalams.

REKLAMA

Tai pagerina mikrobiologinę dirvožemio florą ir slopina patogeninių mikroorganizmų vystymąsi.

Mielių trąšų receptai

REKLAMA

  1. 5 litruose šilto vandens ištirpinkite 1 kg šviežių mielių arba užmerkite senesnės duonos. Leiskite mišiniui aktyvuotis 60 minučių. Šios trąšos turi būti paruošiamos prieš pat naudojimą.

Paimkite 1 l mielių mišinio ir atskieskite 10 litrų vandens.

REKLAMA

Arba paruoškite tas pačias trąšas su sausomis mielėmis: 10 g sausų mielių ir 2 šaukštai cukraus 10 litrų šilto vandens. Leiskite tirpalui išrūgti šiltoje vietoje 60 minučių. Tada praskiesti šiltu vandeniu, tik laikykitės santykio 1:5.

REKLAMA

Mielių tirpalas pilamas ant augalo pagrindo (ties šaknimis).

  1. Žydintys augalai mėgsta šias trąšas: 100 g šviežių mielių ir 50 g cukraus ištirpinkite 3 litruose šilto vandens.

Leiskite tirpalui fermentuotis 7 dienas. Tada atskieskite jo stiklinę su 10 litrų vandens ir palaistykite augalus. Rekomenduojama dozė yra 1 litras kiekvienam krūmui.

REKLAMA

Daigus galite palaistyti tuo pačiu praskiestu tirpalu.

REKLAMA

Jie bus stiprūs, sveiki ir lengviau atlaikys persodinimo į nuolatinę vietą sukeltą stresą.

REKLAMA
  1. Braškėms patinka mielių trąšos, kurios taip pat apsaugo jas nuo pilkojo puvinio. Augindami braškes, užpilkite paruoštą 100 g mielių ir 10 litrų vandens tirpalą.

Mieles sudaro grybeliniai mikroorganizmai, kurie neveiks ir nebus naudingi, jei bus naudojami šaltu oru. Padidinkite savo derlių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].