Patyrę šefai papasakojo, kaip galima panaudoti vandenį, kuris lieka išvirus makaronus.
Šis skystis laikomas labai vertingu, nes jame gausu krakmolo. Yra net kelios galimybės, kur galime panaudoti šį vandenį.
Gėlių trąšos
Krakmole gausu vitaminų ir mineralų, todėl sodininkai vieningai sutinka, kad kambarinius augalus galima laistyti nuo makaronų likusiu vandeniu. Žinoma, pirmiausia turėtumėte palaukti, kol skystis atvės.
Tešlos ruošimas
Patyrę virėjai šį vandenį naudoja tešlos ruošimui. Naudojant nuo makaronų likusį vandenį gali būti ruošiama ir nerauginta, ir mielinė tešla. Iš tokios tešlos gaminama puiki naminė pica arba subtiliai kvepianti duona.
Indų plovimo skystis
Nors tai gali skambėti gana netikėtai, tačiau patyrusios namų šeimininkės žino, kad nuo makaronų likusį vandenį taip pat galima panaudoti ir indų plovimui. Nešvarios stiklinės ir lėkštės mirkomos šiame vandenyje, o po 10 minučių tiesiog nuplaunamos tekančiu vandeniu.