Tradiciškai kurniku yra vadinamas didelis pyragas su vištienos įdaru. Tačiau šiandien pasidalinsime, kaip gaminami vištienos pyragėliai. Tai labai įdomus klasikinio recepto variantas, kuris visiems patiks dėl savo paprastumo.
Vištienos pyragėliai
Viską paruošti galite vos per 1 valandą. Juk reikia tik išminkyti tešlą, paruošti įdarą ir palaukti, kol pyragėliai iškeps orkaitėje!
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 150 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio sodos
- 400 g miltų
- 300 g vištienos filė
- 2 bulvių
- 2 svogūnų
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
Tada sumaišykite sviestą su grietine, kiaušiniu, druska ir soda. Kruopščiai sumaišykite gautą skystį.
Dabar įberkite miltų. Ir pradėkite minkyti tešlą. Kai tešla tampa lygi ir elastinga, palikite ją lėkštėje ir uždenkite dangčiu. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti.
Tuo metu paruoškite įdarą. Bulves ir svogūnus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Įdarą užpilkite saulėgrąžų aliejumi, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite kartu.
Tešlą padalinkite į maždaug 10-12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, tada iškočiokite, kad gautumėte vienodus plonus apskritimus.
Įdėkite įdarą į tešlos centrą ir susukite kraštus, palikdami centrą atvirą. Paimkite tešlos kraštą ir sukite jį link centro.
Norėdami išgauti gražią spalvą, pyragėlių viršų galite patepti kiaušinio plakiniu. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir pašaukite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 35 minutes.
Visą gaminimo procesą galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše. Šį patiekalą galima ruošti kasdien, nes jis tikrai greitai paruošiamas.
Šie gražūs pyragėliai yra ne tik sotūs, bet ir labai maistingi. Juos galite valgyti vienus ar su sultiniu.
Skanaus!