Sušaldytos citrinos turi neįtikėtinai naudingų savybių sveikatai. Sužinokite!

Citrinos užšaldomos dažniausiai su žievele. Atšildžius jas, citrinos žievelė tampa švelnesnė ir minkštesnė valgymui.

Kaip ir daugelyje kitų vaisių, didžiausia maistinių medžiagų koncentracija yra būtent žievelėje.

Joje esančios naudingos medžiagos padeda reguliuoti cholesterolio kiekį, stiprina imuninę sistemą ir užkerta kelią vėžiui.

Žievelėje taip pat yra antimikrobinių, priešgrybelinių ir antibakterinių medžiagų. Reguliarus citrinų vartojimas lemia teigiamus kūno pokyčius. 

Pateikiame jų pagrindinius privalumus:

stiprinti imuninę sistemą;

 uždegimo prevencija;

antibakterinis poveikis;

astmos simptomų palengvinimas;

kovoja su depresija ir nerimu;

valo inkstus ir kepenis.

Tyrimai taip pat parodė, kad citrinos žievelės yra veiksmingos prieš daugiau nei dešimt skirtingų vėžio tipų ir gali geriau veikti nei tradicinė chemoterapija ar radiacinė terapija. 

Tiesiog pasidarykite šaldytų citrinų kartu su žievelėmis ir pasidarykite labai sveiką gėrimą! 

Kaip pasidaryti?

Nuplaukite citrinas šaltu vandeniu ir nusausinkite.

Dezinfekuokite citrinas obuolių sidro actu.

Įdėkite į šaldiklį ir laikykite 12 valandų (per naktį).

Ryte sutrinkite visą sušalusią citriną – kartu su žievele ir sėklomis.

Įdėkite gautą masę į ledukų formeles ir vėl laikykite šaldiklyje.

Naudokite šaldytus citrinos ledo kubelius ir mėgaukitės šio natūralaus vaisto privalumais!

Šaltinis