Daugelis iš mūsų beveik visiškai nustojo valgyti sorų košę. Veltui!

REKLAMA

Iš tiesų aukso spalvos sorose tiek daug naudingų savybių. Beje, kinai buvo pirmieji, pradėję vartoti soras kaip maistą. Vėliau jos išpopuliarėjo tarp daugelio tautų.

REKLAMA

Kodėl reikia vis dažniau virti sorų košę? Faktas tas, kad jose yra būtinųjų aminorūgščių, kurios padeda mūsų raumenims ir odos ląstelėms.

REKLAMA

Sorose gausu lengvai virškinamų angliavandenių. Jie greitai suteikia sotumo jausmą ir taip pat atgaivina. Žinoma, jei neįdėsite 5 šaukštų cukraus bei didelio gabalėlio sviesto.

REKLAMA

Sorų košėje yra augalinių riebalų. Tai būtinas komponentas tam tikrų vitaminų, įskaitant karotiną ir vitaminą D, įsisavinimui.

REKLAMA

Sorų košės padės nervų sistemai (vitaminas B1). Jei dažnai valgysite, taip pat praplėsite kraujagysles (vitaminas B5).

REKLAMA

Apskritai, visi B vitaminai, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, yra labai reikalingi. Juk jie veikia smegenis, atmintį, našumą.

REKLAMA

Paprastose nebrangiose sorose yra daug geležies, silicio ir magnio. Šie keturi elementai gali surišti sunkiųjų metalų jonus ir pašalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas.

REKLAMA

Labai rekomenduojama į mitybą dažniau įtraukti soras. Nes tai gausus kalio šaltinis, kuris padeda susidoroti su širdies sutrikimais, normalizuoja kraujospūdį ir stiprina kraujagysles.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].