Rauginti kopūstai – skanus ir sveikas produktas, kurį mėgsta dauguma žmonių. Ar kada susimąstėte, kad rauginti kopūstai – labai naudingi?

REKLAMA

Verta žinoti tris pagrindines priežastis, kodėl raugintus kopūstus rekomenduojama įtraukti į savo mitybos racioną.

Padeda nuo pagirių

REKLAMA

Kai kankina pagirios, dauguma žmonių renkasi gerti vaistus. Jei po ranka neturite specialių preparatų, jums gali pagelbėti rauginti kopūstai, tiksliau, jų sūrymas.

REKLAMA

Raugintų kopūstų sūrymas padeda atkurti vandens balansą ir pagerinti savijautą. Žinoma, visada svarbu nepamiršti apie saikingą alkoholio vartojimą.

Mažina svorį

REKLAMA

Raugintus kopūstus galima drąsiai priskirti dietiniams produktams. Šis produktas yra labai maistingas, o jame esančių kalorijų kiekis yra labai nedidelis.

Žinoma, jūsų mitybos racionas turėtų būti kuo įvairesnis.  Raugintus kopūstus rekomenduojama rinktis kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

REKLAMA

Gerina virškinimą

REKLAMA

Kopūstų rauginimo metu prasideda fermentacijos procesas, todėl jų sudėtyje atsiranda pieno rūgšties bakterijų.

Būtent todėl rauginti kopūstai normalizuoja virškinamojo trakto veiklą. Tai labai aktualu tiems žmonėms, kurie kenčia nuo vidurių užkietėjimo ar pilvo pūtimo.

REKLAMA

Taip pat naudinga žinoti, kad rauginti kopūstai padeda kovoti su bakterijomis skrandyje (net ir su E. coli). Taip buvo patvirtina atlikus daugybę mokslinių tyrimų, todėl galima drąsiai teigti, kad rauginti kopūstai yra puiki prevencinė priemonė prieš įvairias virškinamojo trakto ligas.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].