Specialistai iš Škotijos atliko daugybę tyrimų ir padarė išvadas, koks maistas neigiamai veikia organizmo būklę, nes padidina streso lygį. Tyrimai buvo atlikti naudojant laboratorinius graužikus, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes. Pirmajai grupei buvo duodamas maistas su dideliu druskos kiekiu, o antroji grupė maitinosi įprastai.
Po kurio laiko paaiškėjo, kad pirmosios grupės laboratorinių graužikų streso lygis yra ženkliai padidėjęs. Ramybės būsenoje streso hormono lygis buvo padidėjęs net 75 procentais, be to, sustiprėjo reakcija į stresą, kurią išprovokavo aplinka.
Ekspertai padarė išvadą, kad labai svarbu sumažinti druskos kiekį maiste, nes toks priedas neigiamai veikia psichiką. Būtent tai yra pirmasis link žingsnis geresnės sveikatos ir puikios savijautos.
Gydytojų išvados buvo paskelbtos leidinyje „Cardiovascular Research“.