Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Mitybos specialistė išvardijo medžiagų apykaitą gerinančias ir nuo vėžio apsaugančias uogas

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti sezoninėms uogoms, kurios teigiamai veikia organizmo būklę.

Mitybos specialistė Zoja Bogdanova teigia, kad rugpjūčio pirmoje pusėje vertėtų valgyti daugiau mėlynių, agrastų, aviečių ir juodųjų serbentų.

Mėlynes gali valgyti net ir tie žmonės, kurie serga cukriniu diabetu. Šios uogos teigiamai veikia medžiagų apykaitos procesus, stabilizuoja hormonų pusiausvyrą, valo organizmą ir stiprina kraujagysles.

Zoja Bogdanova taip pat patarė daugiau dėmesio skirti avietėms, kurios neretai naudojamos kaip priemonė nuo peršalimo.

„Avietės verčia mūsų organizmą aktyviau dirbti ir padeda deginti riebalus, tačiau jos taip pat didina apetitą“, – teigia mitybos specialistė.

Juodieji serbentai yra puikus vitamino C šaltinis, be to, šios uogos padeda kovoti su įvairiomis bakterijomis.

Taip pat vertėtų nepamiršti ir agrastų, kurie mažina patinimą ir neleidžia vystytis navikams.

Įdomūs video