Maisto produktai turintys kolageno ir atkuriantys kremzles!

Maisto produktai turintys kolageno pasižymi svarbiais baltymais ir veikia kaip klijai, užtikrinantys mūsų kūno struktūrą, odos elastingumą, kremzlių tankį ir palaikantys sąnarių judrumą …

Maisto produktai turintys kolageno

Dažnai daugelio junginių gamyba mūsų kūne bėgant metams mažėja. Tai yra kolageno trūkumo atvejis. Dėl to gali pablogėti sąnariai, atsirasti raukšlės. Šiam nuosmukiui gali turėti įtakos kiti veiksniai, tokie kaip rūkymas, nesveika mityba ir intensyvus saulės poveikis.

Laimei, mes galime paveikti šį kolageno lygį naudodami produktus, kuriuose gausu kolageno. Tai yra baltymų rūšis, randama jungiamuosiuose audiniuose.

Produktai, turintys daug kolageno:

1. Kaulų sultinys

Maisto produktai turintys kolageno

Jis gaunamas verdant kaulus, sausgysles, raiščius. Tai puikus kolageno, taip pat amino rūgščių, šaltinis.

2. Spirulina dumbliai

Šios rūšies dumbliai yra puikus augalų aminorūgščių, tokių kaip glicinas, kuris yra pagrindinis kolageno komponentas, šaltinis. Spirulina gali būti įvairių formų, tokių kaip kapsulės ar milteliai. Dėl to jis idealiai tinka dėti į kokteilius.

3. Menkė

Maisto produktai turintys kolageno

Kaip ir kitose baltose žuvyse, menkėje gausu aminorūgščių, tokių kaip glicinas ir prolinas. Joje taip pat yra kitų svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip selenas, vitaminas B6 ir fosforas.

4. Kiaušiniai

kiaušiniai

Juose gausu maistinių medžiagų, tokių kaip sveikieji riebalai ir aukštos kokybės baltymai, kiaušinis yra vienas iš produktų, kuriuose yra daug kolageno, nes jame gausu aminorūgščių, tokių kaip glicinas ir prolinas.

5. Želatina

želatina

Želatina gali būti naudojama sriuboms, sultiniams ir vaisių desertams gaminti, kad padidėtų jo maistinė vertė.

Maisto produktai turintys kolageno

Be to, kad į savo racioną įtraukėme maistą, kuriame gausu kolageno, mes taip pat galime naudoti ingredientus, kurie padeda padidinti mūsų organizmo kolageno gamybą.

Čia yra geriausių sąrašas:

lapinės žalios daržovės, tokios kaip špinatai ir kopūstai, kuriose gausu vitamino C.

Tai taip pat taikoma citrusiniams vaisiams. Kaip citrina, apelsinas ir greipfrutas. Vitaminas C padeda mūsų organizmui sintetinti kolageną ir yra antioksidantas. Be to, moliūgų sėklos dėl cinko kiekio. 

Maisto produktai turintys kolageno

Tai mikroelementas, dalyvaujantis formuojant kolageną ir vykdant kitas funkcijas. Ypač verta valgyti braškes ir kitas uogas. Juose yra antioksidanto, kuris apsaugo nuo kolageno skilimo.

Ypač česnakai, kuriuose gausu natūralios sieros, kuri yra pagrindinė maistinė medžiaga formuojant šį baltymą.

Išvada:

Kaip matome maisto produktai turintys kolageno yra kasdien lengvai prieinami ir turime juos įtraukti į savo mitybą.

česnakas

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].