Iš tikrųjų avinžirnių miltai yra turtingi įvairiomis organizmui naudingomis medžiagomis. Jų sudėtyje rasite daug magnio, geležies ir folio rūgšties, Todėl jei norite paįvairinti savo dienos racioną, šiuos miltus galite panaudoti makaronams gaminti, duonai ir baltyminiams kepiniams kepti. Atidarius miltų pakuotę ją būtina ir toliau laikyti sandariai uždarytą sausoje, gerai vėdinamoje. Geriausia laikyti temperatūroje nuo penkių iki dvidešimties laipsnių.

REKLAMA

Kokiomis teigiamomis savybėmis pasižymi avinžirnių miltai?

Avinžirnių miltai yra labai maistingi, iš jų pagaminti valgiai garsėja maloniu skoniu, todėl jie puikiai paįvairins jūsų mitybą. Šie miltai kuo puikiausiai gali pakeisti galbūt jau spėjusias įkyrėti grikių kruopas bei avižinius dribsnius. Be to, šių miltų kaina nėra aukšta, todėl jais galima apsirūpinti be jokio vargo ir nuostolių šeimos finansams. Kas ima naudoti avinžirnių miltus savo racione, kaip taisyklė, greitai pamilsta šį maisto produktą ir vis dažniau ima jį naudoti savo mityboje.

Kokiomis naudingomis medžiagomis yra turtingi avinžirnių miltai?

Avinžirnių miltai savyje turi daug mikroelementų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų bei skaidulų, kurios teigiamai veikia virškinimo sistemos darbą ir apsaugo jį nuo galimų problemų. Be to, šiame produkte yra daug geležies, kuri atsako už normalų ląstelių veikimą. O jeigu jūsų racione nėra mėsos gaminių, avinžirnių miltai savo maistine sudėtimi kuo puikiausiai gali juos pakeisti.

REKLAMA

Taip pat avinžirnių miltuose esama ir folio rūgšties, kuri itin yra naudinga nėščiosioms, padeda organizmui įsisavinti deguonį, pagerina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir tuo pačiu apsaugo nuo galimos mažakraujystės. Ypač avinžirnių miltai yra naudingi mūsų odai ir plaukams, jie palaiko raumenų masės augimą ir normalią kaulų būklę, todėl yra naudingi sportuojantiems žmonėms.

Kaip galima panaudoti avinžirnių miltus?

Avinžirnių miltai yra ekologiški ir gali būti naudojami vietoje kiaušinio, kaip rišanti maisto produktus medžiaga. Todėl puikiai pasitarnauja ruošiant vegetarinius kotletus, tešlą pyragams. Taip pat jie gali būti naudojami ir padažams arba apkepat tešloje daržoves. Juos naudoja ir rytietiškų saldumynų gamyboje. Šie miltai yra subalansuotos mitybos ir sveikos gyvensenos garantas. 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].