Skumbrė yra vertingas jūros produktas. Jame gausu mineralų, riebalų rūgščių, vitaminų.

REKLAMA

Skumbrėje yra nedaug kalorijų, todėl šis maisto produktas puikiai tinka ir besilaikantiems dietos.

Kuo naudinga skumbrė?

REKLAMA

Šioje žuvyje yra vitaminų B ir D paros norma. Taip pat skumbrėje yra daug jodo, cinko ir fluoro.

Reguliarus skumbrės vartojimas aktyvina smegenų veiklą,  padeda išvalyti kraujagysles, normalizuoti kraujospūdį ir pašalinti iš organizmo kancerogenus.

REKLAMA

Reguliarus skumbrės vartojimas gerina kepenų veiklą, normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina kraujo krešėjimą, stiprina imunitetą.

Taip pat ši žuvis teigiamai veikia plaukų ir odos būklę.

REKLAMA

Kas neturėtų valgyti šios žuvies?

Žmonėms, sergantiems šiomis ligomis, rekomenduojama atsisakyti skumbrės:

REKLAMA
  • Diabetu.
  • Kasos uždegimu.
  • Virškinamojo trakto ligomis.
  • Alergija.

Specialistai rekomenduoja  nesirinkti rūkytos skumbrės, nes rūkytoje žuvyje susidaro kancerogenai.

Jei jums sunku atsispirti rūkytai skumbrei, rinkitės šalto rūkymo žuvį, nes joje yra mažesnis kiekis kancerogenų. Taip pat svarbu nevalgyti šios žuvies odos.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].