Manų kruopų košė – nuo vaikystės visiems pažįstamas patiekalas. Vieni šią košę valgė su sviestu ir cukrumi, o kiti ją skanindavo uogiene. Kai kuriems manų košė apskritai nepatiko, – ypatingai tada, jei joje būdavo kruopų gumulėlių. Leidinyje „InoSMI“ buvo paskelbtas straipsnis, kuriame teigiama, kad manų kruopas naudinga įtraukti į reguliarų mitybos racioną.
Manų kruopose gausu organizmui būtinų elementų, tokių kaip baltymai, geležis ir folio rūgštis. Be to, manų kruopos gali padėti efektyviau mesti svorį, tačiau svarbu jų nevalgyti prieš miegą ir nepersistengti su šio produkto kiekiu. Trečdalis stiklinės (56 g) manų kruopų aprūpina organizmą skaidulomis, be to, padeda ilgiau kovoti su alkiu. Manų kruopų nauda tuo nesibaigia. Gydytojų teigimu, manų kruopos teigiamai veikia virškinimo sistemą, širdies ir kraujagyslių darbą.
Prieš įtraukdami manų kruopas į savo mitybos racioną būtinai atsižvelkite į kontraindikacijas. Manų kruopos netinka tiems žmonėms, kurie turi alergiją glitimui ir kviečiams.