Vasara – metas, kai visi gali mėgautis šviežiais vaisiais, uogomis ir daržovėmis. Šiose vasaros gėrybėse yra didelis kiekis sveikatai svarbių vitaminų. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas kvapniam ir sultingam arbūzui, kuris vasaros mėnesiais tampa itin populiarus. Arbūze yra nedaug kalorijų, tačiau jame gausu vitaminų ir mineralų. Arbūze taip pat yra naudingų elementų, kurie teigiamai veikia širdį, stiprina kraujagysles ir netgi gali sumažinti vėžio riziką. Apie tai papasakojo gydytojas kardiologas Denisas Sinkevičius.

REKLAMA

Vis dėlto, gydytojas perspėjo, kad vertėtų jausti saiką: per dieną rekomenduojama suvalgyti ne daugiau nei dvi ar tris arbūzo riekeles. Arbūzą galima valgyti ir kaip desertą, tačiau po to rekomenduojama šiek tiek pasivaikščioti.

Taip pat gydytojas įspėjo, kad arbūzu gali mėgautis tikrai ne visi žmonės. Šio vaisiaus turėtų vengti tie žmonės, kurie serga virškinamojo trakto ligomis, kenčiantys nuo aukšto kraujo spaudimo, nutukę žmonės, sergantys diabetu ar širdies nepakankamumu.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].