Kardiologai įspėja, kokie maisto produktai kenkia širdžiai

Širdis yra vienas svarbiausių organų mūsų kūne, todėl būtina ja tinkamai pasirūpinti. Viskas prasideda nuo sveikos mitybos ir pakankamo fizinio aktyvumo. Atkreipkite dėmesį, kokių maisto produktų rekomenduojama vengti, nes jie kenkia širdžiai.

REKLAMA

Mėsa

Pirmiausia dėmesį reiktų atkreipti į tai, kiek raudonos mėsos suvalgome. Nebūtina ir net negalima visiškai jos atsisakyti. Tačiau būtina riboti jos vartojimą. Pasistenkite paįvairinti mitybą ir mėsos patiekalus rinktis tik kelis kartus per savaitę, o ne kasdien.

REKLAMA

Kepiniai

Deja, miltiniai patiekalai nėra labai palankūs širdies sveikatai. Kad ir kokios skanios būtų bandelės, pyragai, picos ir kiti panašūs gaminiai, nereikėtų jais piktnaudžiauti. Juose yra ir nemažai riebalų, ir cukraus, ir angliavandenių apskritai. Nesikankinkite ir kardinaliai neišbraukite miltinių produktų iš savo mitybos, tačiau būtinai juos apribokite ir netrukus pastebėsite skirtumą.

REKLAMA

Gėrimai

Ne visi gėrimai yra nekalti. Derėtų atsisakyti alkoholio, gazuotų gėrimų. Tokia rekomendacija pateikiama ne tik dėl širdies sveikatos, bet ir dėl cukraus kiekio mažinimo kraujyje.

REKLAMA

Čia išvardintų maisto produktų apribojimas yra pirmoji pagalba, kurią galite suteikti savo širdžiai ir taip pagerinti jos sveikatą. Rūpinkitės savimi!

REKLAMA

Sužinokite, kokie maisto produktai silpnina imunitetą. Venkite jų!

Pavasarį, ypač plintant gripui ir ypač koronavirusui, mums visiems svarbu turėti stiprų imunitetą. Juk būtent imuninė sistema padeda mūsų kūnui atlaikyti infekcijas, kurios gali sukelti ligas. Mes jau kalbėjome apie tai, kaip galima sustiprinti imunitetą. Bet ar žinojote, kad kiekvieną dieną mes valgome maisto produktus, kurie pamažu silpnina mūsų imunitetą ir daro mus silpnesnius? Išbraukdami šiuos produktus iš mitybos ar bent sumažindami jų vartojimą, galite žymiai pagerinti savo sveikatą ir rečiau susirgti.

maisto

REKLAMA

Žemiau kalbėsime apie kenksmingiausius imunitetui produktus, o dabar prisiminkime, kaip sustiprinti imunitetą. Tai galima padaryti grūdinantis, reguliariai mankštinantis ir, žinoma, palaikant teisingą režimą bei mitybą. Pavyzdžiui, vietoje banalios juodosios arbatos galite pereiti prie tokių, kaip arbata su avietėmis, serbentais, citrina ir imbieru. Taip pat, pasak dietologų, galima pagerinti organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, naudojant viso grūdo grūdus. Nepamirškite apie česnaką, kuris nuo seno buvo rekomenduojamas ligų prevencijai.

česnakas

REKLAMA

Kodėl sūris yra žalingas?

Norint sustiprinti imunitetą, būtina ne tik valgyti sveiką maistą, bet ir atsisakyti kenksmingo. Sūris, kuriame yra daug bakterijų, yra laikomas vienu iš imunitetą žalojančių maisto produktų. Mažais kiekiais jis yra nekenksmingas žmogaus organizmui, tačiau jei sūrio yra per daug, jie gali sunaikinti visus gynybos mechanizmus. Todėl, jei norite turėti stiprų imunitetą, geriau sumažinti jo vartojimą arba visiškai atsisakyti sūrio.

maisto

REKLAMA

Kas yra kenksminga dešra?

Daugelis žmonių mėgsta dešrą, nes ją lengva valgyti. Iš tiesų, kas gali būti lengviau, nei paimti duonos gabalėlį, supjaustyti griežinėliais dešrą ir mėgautis skaniu patiekalu? Žinoma, jūs pajusite malonumą, tačiau nei jūsų skrandis, nei imuninė sistema nepadėkos jums už tai, kad valgėte dešreles. Šiuose produktuose yra daug medžiagos, vadinamos mononatrio glutamatu, dėl kurio organizme gali trūkti vitaminų. Todėl, jei jums svarbu stiprus imunitetas, atsisakykite dešros ir geriau pereikite prie tikros mėsos.

REKLAMA

Alkoholio žala

Mums visur pasakojama apie alkoholio žalą, bet laikas nuo laiko žmonės vis tiek jį vartoja. Yra net mitas, kad alkoholis padeda sušildyti kūną ir išgydyti beveik bet kokį įprastą peršalimą. Bet iš tikrųjų ligos gali kilti vien dėl besaikio alkoholio vartojimo, nes tai silpnina imuninę sistemą. Manoma, kad alkoholis į žmogaus organizmą išskiria nuodingas medžiagas ir jis lieka be jokios apsaugos nuo infekcinių ligų.

Kaip matote, mūsų maisto racione yra labai daug destruktyvių produktų.

REKLAMA

maisto

Gydytojai pataria, kurie maisto produktai padeda apsisaugoti nuo virusų

Ispanijos gydytojai įvardino produktus, kurie gali padėti apsaugoti žmogaus organizmą nuo įvairių virusinių infekcijų. Tai praneša vietinis laikraštis „La Vanguardia“.

REKLAMA

Imuninei sistemai naudingiausių produktų, palengvinančių peršalimo, gripo ir kitų negalavimų simptomus, sąraše atsidūrė:

REKLAMA
  • česnakai, pasižymintys antibakterinėmis ir antimikrobinėmis savybėmis,
  • migdolai, kuriuose yra vitamino E,
  • ir mėlynės, turinčios daug antioksidantų.

Kad sustiprintumėte imunitetą, gydytojai rekomenduoja valgyti daugiau baltymų, kurie neleidžia susidaryti gleivėms peršalus, brokolius, kuriuose yra daug mineralų ir vitaminų, įskaitant A, C ir E, taip pat antioksidantų ir skaidulų, taip pat nepamiršti saldžiųjų bulvių, kuriose gausu beta karotino.

REKLAMA

Taip pat į sąrašą įtraukti grybai, juodasis šokoladas, citrusiniai vaisiai, špinatai, kviečių gemalai, granatai, papajai, riebiosios žuvys ir kiviai.

Iš prieskonių naudingiausi yra imbieras ir ciberžolė. Gydytojai pataria imuninei sistemai stiprinti gerti žaliąją arbatą ir imbiero gėrimus.

Stebėti koronaviruso plitimo žemėlapi, statistiką Lietuvoje ir pasaulyje galite čia – www.zinoti.lt/koronavirusas/

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].