Ankštinių augalų produktai puikiai tinka ne tik mitybos paįvairinimui, bet taip pat ir organizmo aprūpinimui įvairiais vitaminais ir mineralais. Maža to, pupelės, lęšiai ir avinžirniai taip pat puikiai tinka lieknėjimui.
Plačiau apie tokių produktų naudą papasakojo mitybos specialistė Maira Rau.
Mitybos specialistė teigia, kad ankštiniai augalai yra nekaloringi, tačiau dėl maistinių skaidulų yra labai maistingi. Ankštiniai augalai užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą, todėl tai padeda išvengti persivalgymo ir nereikalingo užkandžiavimo.
Jei į reguliarų valgiaraštį įtrauksite pupeles, avinžirnius ar lęšius, tai padės išvengti diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų.
Maira Rau pridūrė, kad svarbu pradėti nuo nedidelio ankštinių daržovių kiekio. Pradžiai užteks 1-2 šaukštų šių produktų.
„Laikui bėgant išsivystys tolerancija ankštinėms daržovėms ir jūs galite palaipsniui didinti ankštinių daržovių porciją“, – teigia mitybos specialistė.
Jei pradėsite nuo pernelyg didelių ankštinių daržovių kiekių, tai lems pilvo pūtimą ir skausmą.
Apie ankštinių augalų naudą papasakojo ir mitybos specialistė Margarita Koroleva. Ji pabrėžė, kad ankštinius augalus geriausia valgyti vėlyvą popietę, nes tai padės išvengti alkio jausmo vėlai vakare. Ankštinių daržovių patiekalus geriausia derinti su daržovėmis ir žaliosiomis salotomis.