Parodykite mums bent vieną šeimą, kurioje kam nors nepatiktų skanūs ir sultingi žuvų kotletai! Juk tai – neįtikėtinai švelnus žuvies patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Juos pagaminti nebus sunku, ypač pagal mūsų receptą.

REKLAMA

Ingredientai:

menkės filė – 1,5 kilogramo;

REKLAMA

žiediniai kopūstai – 800 gramų;

žuvų kotletai

REKLAMA

svogūnai – 1 vienetas;

REKLAMA

kiaušinis (didelis) – 1 vienetas;

REKLAMA

malti avižiniai dribsniai – 70 gramų;

žuvų kotletai

REKLAMA

druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.

druska

REKLAMA

Gaminimas:

Žuvį perleiskite per mėsmalę ir į gautą masę sudėkite nuluptą ir supjaustytą svogūną. Žiedinius kopūstus suskirstykite į atskirus žiedynus ir virkite, kol bus pusiau išvirę. Tuomet perleiskite juos per mėsmalę ir pridėkite prie žuvies.

REKLAMA

Tada į masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą masę palikite pastovėti maždaug 10 minučių, jei susidarys skystis, nupilkite jį. Tuomet formuokite kotletus, apvoliokite juos sumaltuose avižiniuose dribsniuose ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių.

Keptuvės, žuvų kotletai

REKLAMA

Tuomet žuvies kotletus perkeliame ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos ir kepame įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje maždaug 15-20 minučių.

žuvų kotletai

Žuvų kotletai paruošti! Puikus garnyras prie jų – šviežių daržovių salotos. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].