Skani marinuota skumbrė yra vienas geriausių užkandžių tiek ant šventinio stalo, tiek ir bet kurią darbo dieną. Todėl šiandien pasidalinsime su savo skaitytojais labai paprastu, bet beprotiškai skaniu šios sveikos žuvies paruošimo receptu. Sėkmės gaminant!

REKLAMA

Skani marinuota skumbrė

Ingredientai

REKLAMA
  • 2 didelės skumbrės
  • Lauro lapas
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 125 ml acto
  • 3 šaukštai druskos
  • 125 ml alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
  • 3 vidutiniai svogūnai
  • žalumynai pagal skonį

Paruošimas

1.Pirmiausia turite kruopščiai išvalyti žuvį. Norėdami tai padaryti, nukirpkite uodegas ir pelekus, taip pat peiliu išimkite vidurius. Kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite porcijomis.

REKLAMA

2.Supjaustykite svogūną dideliais pusžiedžiais arba žiedais.

REKLAMA

3.Supilkite šiltą virintą vandenį į indą ir į jį įpilkite augalinio aliejaus, juodųjų pipirų, acto, druskos ir cukraus. Išmaišykite ir palikite atvėsti.

REKLAMA

4.Skumbrės ir svogūno žiedų gabaliukus dėkite sluoksniais į stiklainius, pradedant žuvimi. Ant viršaus dėkite lauro lapus ir mėgstamus prieskonius, taip pat smulkintas žoleles. Jei norite, pridėkite citrinos gabaliuką.

REKLAMA

5.Užpildykite stiklainius marinatu ir leiskite jam valandą marinuotis. Tada įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

REKLAMA

Esame tikri, kad šis aromatingas ir saldžiarūgštis užkandis jus užkariaus ir taps nauju firminiu patiekalu. Bon Appetit visiems!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].