7 nepaprastai skanios žuvies tešloje receptai

Vienas iš labiausiai paplitusių žuvies ruošimo būdų yra ją kepti keptuvėje. Kepimui dažniausiai naudojama duona arba tešla. Dauguma kulinarijos ekspertų sutinka, kad antrasis variantas yra naudingesnis. Spręskite patys: tešla neleidžia žuviai liestis su aliejumi ir absorbuoti riebalų pertekliaus, tuo tarpu žuvis papildoma tešlos skoniu ir kepa savo sultyse. Tai reiškia, kad ji tampa labai švelni ir sultinga.

REKLAMA

žuvies

Be to, tešla kepimo metu suteikia patiekalui tūrio. Todėl mūsų redakcija šiandien dalinasi net 7 žuvies tešloje receptais. Visi receptai yra tikrai paprasti ir greiti.

REKLAMA

Žuvis sūrio tešloje

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 šaukštų majonezo
  • 4 kiaušinių
  • 100 g kietojo sūrio

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite su majonezu, įdėkite tarkuoto sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

Žuvis bulvių tešloje

žuvies

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų miltų
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

Bulves sutarkuokite stambia tarka. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir druską. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kiniška tešla raudonai žuviai

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • druskos pagal skonį
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinį išplakite su druska ir prieskoniais, įpilkite krakmolo. Kruopščiai sumaišykite. Žuvies gabaliukus šioje tešloje rekomenduojama kepti ant labai stiprios ugnies. Beje, ši tešla taip pat tinka, kepant marinuotus vištienos sparnelius.

REKLAMA

Alaus tešla

žuvies

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 200 ml tamsaus alaus
  • 0,3 šaukštelio druskos

Gaminimas:

Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sumaišykite su alumi ir miltais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į miltus ir trynius. Viską išmaišykite iki tolygios masės.

REKLAMA

Mineralinio vandens tešla

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 kiaušinių
  • 1,5 puodelio miltų
  • 0,5 puodelio pieno
  • 0,5 puodelio mineralinio vandens
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus

Gaminimas:

Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su druska ir cukrumi, tada užpilkite mineraliniu vandeniu ir pienu. Kruopščiai sumaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į trynius. Tada dalimis suberkite miltus ir išmaišykite viską iki vientisos masės.

REKLAMA

Tešla be kiaušinių (liesa)

žuvies

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 puodelio miltų
  • 70 ml vandens
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • druskos pagal skonį
  • muskato riešuto pagal skonį
  • žalumynų pagal skonį

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska, soda, muskatu (nebūtina) ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis. Palaipsniui į sausą mišinį įpilkite vandens plakdami šluotele, kol masė taps vienalytė.

REKLAMA

Baltymų tešla

Švelniausia iš visų aukščiau aprašytų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 3 šaukštų miltų
  • 1 šaukštelio vandens
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite su druska, įberkite persijotus miltus ir supilkite vandenį. Kruopščiai sumaišykite. Tešlos konsistencija turėtų būti tokia pati kaip blynų.

Atsižvelkite į šiuos patarimus, kaip kepti žuvį tešloje: filė gabalėlius dėkite tik į labai karštą aliejų, kad jie nesiliestų vienas su kitu; jei norite traškios plutos, kepdami neuždenkite keptuvės.

Tikimės, kad mūsų žuvies tešloje receptai padės pagaminti skanų patiekalą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].