Zefyrai. Pasigaminkite šį lengvą, tobulą desertą namuose

Zefyrai yra daugelio mėgstamas desertas. Jie valgomi su karštu šokoladu, arbata arba vieni. Šie saldūs patiekalai nekenkia jūsų kūnui! Nes zefyruose nėra riebalų, bet juose yra cukraus.

REKLAMA

Viename įprastame zefyre yra apie 4 gramus cukraus. Bet, kaip mes visi žinome, retai kas gali suvalgyti tik vieną zefyrą. Pavyzdžiui, mini zefyrų puodelyje, kurie yra beriami ant karšto šokolado, yra net 29 gramai cukraus. Tai reiškia 400 kalorijų ir beveik 10 gramų viršija rekomenduojamą paros normą!

REKLAMA

Zefyrai

Dėl per didelio cukraus vartojimo padidėja bendras kalorijų kiekis ir tai gali sukelti greitą svorio padidėjimą ir nutukimą. Maisto produktuose, kuriuose yra daug cukraus, nėra reikiamo maistinių medžiagų kiekio.

REKLAMA

Be to, kuo daugiau vietos jūsų racione užims maistas, kuriame yra didelis cukraus kiekis, tuo mažiau vietos jūsų racione lieka daržovėms, vaisiams ir grūdams. Cukrus taip pat gali sukelti ilgalaikių sveikatos problemų. Iš tikrųjų, vartojant didelius cukraus kiekius, gali kilti šios problemos:

REKLAMA

Zefyrai

Širdies ligos.

REKLAMA

Kai kurios vėžio rūšys, tokios kaip kasos vėžys.

Dantų problemos, tokios kaip dantų ėduonis.

REKLAMA

Aukštas cholesterolio kiekis.

REKLAMA

Diabetas ir atsparumo insulinui vystymasis.

Sveikų zefyrų receptas

Zefyrai

REKLAMA

Šis zefyras turės tą patį skonį, tačiau jame nebus pagrindinio sveikatos kenkėjo – cukraus. Šis paprastas receptas privers susimąstyti, ar toliau pirkti zefyrus parduotuvėse.

REKLAMA

Jums reikės:

1 ½ šaukšto želatinos

REKLAMA

želatina

½ puodelio šalto vandens

REKLAMA

vanduo

½ puodelio medaus

REKLAMA

medus

Žiupsnelio druskos

REKLAMA

druska

½ šaukštelio vanilės ekstrakto

REKLAMA

vanilė

Gaminimas:

REKLAMA

Į formą įtieskite kepimo popierių. Į nedidelį dubenį supilkite ¼ puodelio vandens ir supilkite želatiną į vandenį. Dabar atidėkite, kol želatina ištirps. Į nedidelį puodą sudėkite medų, druską ir likusį ¼ puodelio vandens.

REKLAMA

Viską užvirkite ant vidutinės ugnies. Naudodami maisto ruošimo termometrą, mišinį įkaitinkite iki 240 laipsnių. Taip pat galite išbandyti įdėdami šiek tiek skysčio į ledinio vandens dubenį. Jis turėtų būti tokios būklės, kad vandenyje galėtumėte suformuoti mažus minkštus rutulius, o paskui juos ištraukti.

Zefyrai

REKLAMA

Norint pasiekti norimą temperatūrą, reikia maždaug 7–8 minučių. Kai pasieksite norimą temperatūrą, nukelkite puodą nuo ugnies. Labai atsargiai supilkite ir nedideliu greičiu įmaišykite karštą sirupą į želatinos mišinį. Mišinį išmaišę iki vientisos masės, įpilkite vanilino ir padidinkite plakimo greitį.

REKLAMA

Plakite 12-15 minučių arba kol mišinys taps tirštas ir purus (atrodys kaip zefyrai). Supilkite mišinį į paruoštą formą ir palikite neuždengtą 4–12 valandų, leisdami sukietėti. Bus gerai, jei paliksite kietėti nakčiai. Tada supjaustykite jį mažais kubeliais ir galėsite patiekti ant stalo.

Zefyrai

Zefyrai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].