Aš žinau vieną puikią paslaptį! Labai geras patarimas, kaip maksimaliai išnaudoti savo sodyboje surinktą vyšnių derlių.

REKLAMA

Išbandykite šį naminį receptą ir pasigaminkite fantastiškai skanią, tirštą ir neįtikėtinai gardžią uogienę. Be to, ją galėsite ruošti visiškai be želatinos. Pateikiu receptą, pagal kurį mano močiutės gamindavo tikrą uogienę. Svarbiausia laikytis šios metodikos, kuri garantuos, kad uogienė bus tobulai tiršta ir skani net ir be pridėtinės chemijos. Ji taip pat idealiai tiks naminių pyragaičių įdarui, nes kepant neištekės. Nepamirškite uogienės virimo metu atlikti tirštumo testo – taip sužinosite, ar uogienę jau galima pilstyti į stiklainius.

REKLAMA

Norint ją paruošti, jums reikės:

REKLAMA
  • prinokusių vyšnių
  • cukraus (pagal vyšnių saldumą)
  • citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:

Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.

REKLAMA

Sudėkite jas į puodą ir apibarstykite cukrumi.

REKLAMA

Viską dėkite iš akies – sluoksnis vyšnių, plonas sluoksnis cukraus.

Jei turite labai saldžių vyšnių, tuomet tiesiog įberkite mažiau cukraus.

REKLAMA

Užbaikite cukraus sluoksniu, uždenkite ir atidėkite į šalį iki kitos dienos.

REKLAMA

Vyšnios tuoj pat išleis savo sultis.

Kitą dieną permaišykite.

REKLAMA

Tada lėtai ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol užvirs.

REKLAMA

Panardinamuoju maišytuvu sutrinkite vyšnias su sultimis taip, kad dar liktų sveikų vyšnių. Tada sumažinkite kaitrą nuo 9 iki 4 lygio.

Sterilizuokite stiklainius mikrobangų krosnelėje arba įprastame puode.

REKLAMA

Plačiame puode vyšnių masę palaipsniui maišykite tol, kol sutirštės.

REKLAMA

Tirštumo testas:

Uogienė bus paruošta pilstyti į stiklainius, kai perbraukus samčiu uogienėje labai trumpam susiformuos tarsi juosta, per kurią matysis indo dugnas.

REKLAMA

Prieš pat pilstydami į stiklainius įmaišykite žiupsnelį citrinos rūgšties, kuri sutvirtins uogienę ir padės ją ilgiau išsaugoti.

REKLAMA

Uždarykite stiklainius, padėkite dangteliu žemyn ir palaikykite 10 minučių.

Po 10 minučių juos atverskite ir laikykite po antklode iki kitos dienos.

REKLAMA

Uogienė bus skani ir tikrai labai aromatinga.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].