Uogienę pagal paprastą receptą gali paruošti tik patyrusios ir sumanios šeimininkės, turinčios laiko tvarkyti uogas ir ilgai jas virti. Užimtoms moterims, kurios vertina greitus ir lengvus receptus, turime geresnį variantą! Išmokysime jus, kaip paruošti vyšnias žiemai be didelio vargo. Jums net nereikės sterilizuoti stiklainių! Išsaugokite šį vyšnių paruošimo žiemai receptą, pagal kurį galėsite pasigaminti be cukraus!

REKLAMA

Žiemai skirtų vyšnių receptas be cukraus

REKLAMA

Uogienėms pagaminti reikia daug cukraus, o tai nėra labai taupus sprendimas. Ir tokio skanėsto nauda yra iš tiesų labai minimali. Žinoma, be didesnių išlaidų, galite išbandyti švedišką receptą. Arba dar geriau – galite visiškai atsisakyti nesveiko saldumo ir pasigaminti vyšnių savose sultyse. Žiemą iš tokių uogų galima gaminti naminius kompotus arba ruošti įdarą gardiems pyragams ir blynams. Apskritai, šis žiemos sezonui skirtų vyšnių be cukraus receptas pravers bet kuriuo atveju!

REKLAMA

Sudedamosios dalys

  • Vyšnios
  • Verdantis vanduo
  • Citrinos rūgštis

Paruošimas

REKLAMA

Pirmiausia pasiruoškite stiklainius. Kaip jau minėjome, stiklainių nereikia sterilizuoti. Užtenka juos tiesiog gerai išplauti. Vyšnias taip pat gerai nuplaukite ir rinkitės tik vienodai prinokusias sveikas uogas. Jas galima uždaryti su kauliukais arba iš anksto juos išimti. Tai galite lengvai padaryti naudodami įprastą rašiklį.

REKLAMA

Vyšnias sudėkite į švarius stiklainius. Padėkite puodą su vandeniu ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Tada stiklainiuose esančias vyšnias užpilkite verdančiu vandeniu. Tuoj pat uždenkite metaliniais dangteliais jų neužsukdami. Apklokite iš viršaus stiklainius šilta antklode ir palikite 20-30 minučių.

REKLAMA

Kai stiklainiai šiek tiek atvės, vandenį iš vyšnių reikia nupilti į puodą. Tai galite lengvai padaryti naudodami sietelį. Galite jį pasigaminti ir patys – dangtelyje išmušdami skylutes.

Į vyšnių sultis įpilkite dar 100 ml vandens. Pastatykite puodą ant viryklės. Uždenkite dangčiu ir leiskite virti. Į stiklainį su vyšniomis įpilkite šaukštelį citrinos rūgšties.

REKLAMA

Kai vyšnios užvirs, supilkite jas į stiklainius. Uždenkite ir uždarykite dangteliais. Laikykite taip uždarytus stiklainius rūsyje arba sandėliuke.

REKLAMA

Šiame vaizdo įraše rasite žiemai skirtų vyšnių be cukraus receptą.

REKLAMA

Šis receptas yra tikra dievo dovana! Jokio cukraus, jokio uogų virinimo ir jokių tikslių proporcijų, kaip uogienės atveju. Ypač gerai yra tai, kad stiklainių nereikia sterilizuoti, dėl to kyla mažiau rūpesčių. Mėgaukitės tokia sveika uogiene iki soties!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].