Šiemet obuolių derlius ypatingai geras. Kiek daug dalykų galima paruošti iš šių vaisių! Jei norite išbandyti ką nors naujo, siūlome tikrai puikų receptą. Blyneliai bus tiesiog stebėtinai purūs ir subtilaus skonio.
Jums reikės:
- 100 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 130 g miltų
- 60 g cukraus
- 250 g obuolių
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
- Citrinos žievelės (pagal skonį)
- Cinamono (pagal skonį)
- Vanilino (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Piene ištirpinkite druską ir cukrų. Nuplaukite kiaušinius ir įmuškite į atskirą indą. Gerai išmaišykite, kad trynys susijungtų su baltymu. Supilkite į pieną.
Kad obuolių blyneliai būtų purūs, reikia persijoti miltus. Suberkite juos į kiaušinių ir pieno mišinį. Plaktuvu arba mikseriu nedideliu greičiu plakite iki vientisos masės. Desertas bus ypač švelnus, jei nulupsite obuolius. Vis dėlto, jei labai skubate, obuolių galite nelupti. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Geriausia rinktis saldžių veislių obuolius.
Sumaišykite obuolių kubelius su tešla.
Jei mėgstate citrusinio skonio desertus, į tešlą įtarkuokite citrinos žievelės ir įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Pavyzdžiui, man labai patinka vanilės skonis, todėl šio prieskonio dedu ir į obuolių blynų tešlą.
Tešla jau paruošta. Galite pradėti kepti.
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi (naudoju alyvuogių aliejų, nes kaitinant jame nesusidaro kancerogenai). Tešlą paskirstau šaukštu. Reikia kepti iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Papuošimui sumaišykite cukrų ir cinamoną. Karštus blynus perkelkite į lėkštę ir pabarstykite šiuo mišiniu.
Šis blynelių receptas yra labai paprastas, todėl paruošti blynelius gali net vaikai. Man labai patinka, kad ruošiant blynelius į tešlą nereikia dėti sodos, kuri suteikia nemalonų poskonį. Šis desertas puikiai tinka pusryčiams. Taip pat blynelius galite pasiimti su savimi į darbą kaip užkandį.