Vokietijoje šventės tiesiog neįsivaizduojamos be šio pyrago. Šio pyrago receptą žino kiekviena namų šeimininkė: tikslios ruošimo instrukcijos yra perduodamos iš kartos į kartą. Vokišką kalėdinį pyragą galite kepti ir prieš pat šventes, ir likus savaitei iki Kalėdų: jo skonis išliks toks pat puikus!

REKLAMA

Jums reikės:

3-4 stiklinių kvietinių miltų

REKLAMA

2 stiklinių riešutų  mišinio (galite rinktis migdolus, graikinius, lazdyno, kedro riešutus, ir t.t.)

Citrusinių vaisių žievelės

REKLAMA

Didelės saujos džiovintų vaisių mišinio (razinų, abrikosų, ir t.t.)

120 g sviesto

REKLAMA

6 kiaušinių trynių

15 g sausų mielių

REKLAMA

½ puodelio pieno

3 šaukštų rudojo cukraus

REKLAMA

½ stiklinės romo arba likerio

1 šaukštelio baltojo cukraus

REKLAMA

Šiek tiek vanilės

Šiek tiek druskos

REKLAMA

Pyrago viršui:

100 g sviesto

REKLAMA

Šiek tiek vanilės

Cukraus pudros

REKLAMA

Kaip gaminti?

1 žingsnis

REKLAMA

Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite romu, 4-6 valandas palikite stovėti.

REKLAMA

2 žingsnis

REKLAMA

Nupilkite skystį. Džiovintus vaisius ir riešutus apvoliokite miltuose (kepant jie nesulips).

3 žingsnis

REKLAMA

Tešlą maišykite giliame dubenyje. Į pieną įdėkite baltojo cukraus, įberkite mielių ir 5 šaukštus miltų. Minkykite iki vientisos masės. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 20 minučių.

REKLAMA

4 žingsnis

REKLAMA

Minkštą sviestą sumaišykite su tarkuota citrusinių vaisių žievele, įdėkite vanilės.

5 žingsnis

REKLAMA

Gautą masę įmaišykite į bendrą tešlą, suberkite likusius miltus, rudąjį cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Minkykite iki vientisos masės.

REKLAMA

6 žingsnis

REKLAMA

Suberkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinį, kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įdėkite tešlą į gilų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir laikykite šiltoje vietoje maždaug 2 valandas.

7 žingsnis

REKLAMA

Iškočiokite ovalo formos paplotį. Ovalo viduryje padarykite išilginę įdubą, dešinę tešlos pusę užlenkite ant kairės tešlos pusės. Tešlą įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu, ir maždaug valandą laikykite šiltoje vietoje.

REKLAMA

8 žingsnis

REKLAMA

Kepkite iki 170–180 ° C įkaitintoje orkaitėje (maždaug valandą). Po 40 minučių pyragą uždenkite folija.

9 žingsnis

REKLAMA

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su vanile.

REKLAMA

10 žingsnis

Kai pyragą ištrauksite iš orkaitės, patepkite jį ketvirtadaliu tirpinto sviesto, pabarstykite cukraus pudra. Palaukite, kol susidarys plutelė, ir tuomet dar kartą tepkite sviestu ir barstykite cukraus pudra (šiuos veiksmus atlikite 4 kartus).

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].