Sudėtis:

REKLAMA

Vištienos filė – 1 kg;

REKLAMA

Pienas – 1 puodelis;

REKLAMA

Bulvės – 5 vnt.;

REKLAMA

Svogūnai – 2 vnt.;

REKLAMA

Pomidorai – 3 vnt.;

REKLAMA

Kiaušiniai – 2 vnt.;

REKLAMA

2-3 česnakų skiltelės;

REKLAMA

Sūris – 150-200 gramų;

REKLAMA

Augalinis aliejus patepti formoms;

REKLAMA

Grietinė – 3 šaukštai;

REKLAMA

Druska, pipirai pagal skonį;

REKLAMA

Žalumynai papuošimui.

REKLAMA

Gaminimas:

Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Supilkite pieną ir palikite 1–1,5 valandos, tai suminkštins vištieną.

REKLAMA

Paruoškite folijos formas. Sulankstykite keletą  folijos sluoksnių, ant 3 litrų stiklainio dugno suformuokite formą.

REKLAMA

Sustatykite indus ant kepimo skardos, kiekvieną ištepkite augaliniu aliejumi. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, ir sudėkite į indelių dugną.

REKLAMA

Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su mėsa, druska ir pipirais. Sudėkite ant bulvių folijos indeliuose.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su grietine, užpilkite ja vištieną induose, kiekviename apie apie 2-3 šaukštus. Ant viršaus išdėliokite pomidorus supjaustytus griežinėliais.

REKLAMA

Pabarstykite smulkintais česnakais ir tarkuotu sūriu. Įdėkite į įkaitintą 180°C temperatūros orkaitę, kepkite 40-50 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].