Vištienos sparneliai gali tapti firminiu jūsų namuose ruošiamu patiekalu – tereikia žinoti kelias paprastas gudrybes, kurios užtikrins, kad iškepti sparneliai bus traškūs ir sultingi.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 900 gramų vištienos sparnelių
  • Šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sausų česnakų
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 450 ml alyvuogių aliejaus (tinka ir kitų rūšių augalinis aliejus)

Padažui:

REKLAMA
  • 80 ml Vorčesterio padažo
  • 100 ml medaus
  • 2 šaukštų sviesto

Kaip gaminti?

Vištienos sparnelius apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Suberkite prieskonius, išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti.

REKLAMA

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 450 mililitrų augalinio aliejaus.  Sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite ant stiprios ugnies 8 minutes.

REKLAMA

Sparnelius perkelkite į atskirą indą.

REKLAMA

Pagaminkite padažą: išlydykite 2 šaukštus sviesto, sumaišykite su 100 mililitrų medaus ir 80 mililitrų Vorčesterio padažo.

REKLAMA

Paruoštą padažą užpilkite ant vištienos sparnelių ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].