Receptas yra labai paprastas, o pats užkandis yra labai sotus ir nepaprastai skanus. Mums įprasta, kad norint paruošti tokius užkandžius, vištienos kepenys turi būti susmulkintos, iškeptos, perteptos, suvyniotos arba susluoksniuotos.

REKLAMA

Ir jei nuspręsite gaminti kepenų pyragus ar suktinukus, tada jums reikės papildomo laiko įdarui paruošti. Tai išties yra skanūs patiekalai, tačiau norint juos paruošti, pusę dienos reikia stovėti prie viryklės. Todėl šiandien noriu pasidalinti nuostabiu vištienos kepenėlių užkandžio receptu, kuris gali tinkamai papuošti ne tik kasdienį, bet ir šventinį stalą.

Produktų skaičius apskaičiuojamas 26 porcijoms.

REKLAMA

Pasiruošimas trunka 40 minučių, o pats ruošimas užtruks 20 minučių.

Produktų sąrašas:

REKLAMA
  • Vištienos kepenys – 500 gramų
  • Kiaulienos šoninė – 300 gramų
  • Medus – vienas arbatinis šaukštelis
  • Česnakai – trys skiltelės
  • Maltos saldžiosios paprikos milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sojos padažas – 60 gramų
  • Citrinų sultys – 40 gramų
  • Augalinis aliejus – 20 gramų
  • Malti juodieji pipirai – du žiupsneliai.

Receptas: Prieš kepant kepenis reikia jas gerai nuplauti, nepamiršti patikrinti, ar nėra tulžies pūslės, supjaustyti į dvi dalis ir sudėti į tinkamą indą.

REKLAMA

Pačios vištienos kepenėlės yra švelnaus aromato, todėl pagal jūsų skonį galima naudoti labai įvairų marinatą. Taigi, viename dubenyje sumaišome sojų padažą, augalinį aliejų, citrinų sultis, medų, papriką, pipirus ir susmulkintą riekelėmis česnaką. Atkreipkite dėmesį į medų, jis turi visiškai ištirpti. Jei neturite medaus, tai neturėtų sustabdyti jūsų pasigaminti šį patiekalą. Jį galima pakeisti cukrumi.

REKLAMA

Kepenėlės turi marinuotis 15-20 minučių.

REKLAMA

Tuo metu galite paruošti kiaulienos šoninę. Beje, šį riebų produktą galima pakeisti plonai supjaustyta kiaulienos nugarine. Kad išpjovos juostelės būtų norimo storio, mėsą šiek tiek palaikykite šaldiklyje. Tai tikrai nesugadins skonio.

Iš šio kepenų kiekio turėtumėte gauti 26 kepenų gabaliukus, suvyniotus šoninėje. Šiuo metu aš naudoju 200 gramų kiaulienos šoninės ir 190 gramų jautienos šoninės. Jūs galite naudoti bet kurį kitokį variantą.

REKLAMA

Ant vieno šoninės galo uždėkite kepenų gabalėlį ir du kartus suvyniokite. Nupjaukite likusią šoninę. Kad ritinėliai neatsisuktų, juos perveriame dantų krapštukais.

REKLAMA

Paruoštus gaminius patepkite likusiu marinatu ir padėkite juos ant kepimo skardos. Iš kiaulienos šoninės pavyko pagaminti 12 vienetų suktinukų.

REKLAMA

O iš jautienos šoninės pagaminau 14 suktinukų. Užkandį ruoškite orkaitėje 200–220 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių. Jei šoninė parudavo, galite ragauti.

REKLAMA

Aromatą sunku apibūdinti žodžiais! Žemiau pateikiamos kiaulienos ir jautienos užkandžių nuotraukos.

REKLAMA

Nepamirškite prieš patiekdami išimti dantų krapštukų. Ant patiekiamos serviravimo lėkštės gražiai išdėstykite patiekalą, o viduryje sudėkite smulkintus svogūnus ir žoleles, kurias apibarstykite druska, cukrumi ir užpilkite citrinos sultimis.

Trumpai apibendrinant, patiekalas su kiauliena yra švelnesnio, o su jautienos šonine yra ryškesnio skonio.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].