Skani ir greitai paruošiama vištiena su kreminiu garstyčių padažu. Gardus ir fantastiško skonio patiekalas visai šeimai.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 3 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių
  • 2 šaukštų paprastų garstyčių
  • 2 šaukštų paprastų miltų
  • 1 stiklinės karšto vandens
  • Druskos, pipirų
  • Augalinio aliejaus
  • Pasirinktinai – grybų

Vištienos marinatui:

  • 1-2 šaukštų kario prieskonių
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną sutvarkykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Sudėkite visus marinatui reikalingus ingredientus.

Palikite vištieną marinuotis šaldytuve 2 valandoms.

REKLAMA

Taip pat ją galite palikti marinuotis per naktį.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol jis taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Sudėkite stambia tarka sutarkuotas morkas.

Supjaustykite ir sudėkite grybus (jei juos naudosite) bei vištieną.

REKLAMA

Kepkite ant vidutinės ugnies.

Pabarstykite šaukštu paprastų miltų ir negausiai pasūdykite.

REKLAMA

Tada vištieną užpilkite karštu vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Troškinkite.

Galiausiai įmaišykite grietinę, sumaišytą su šaukštu miltų.

REKLAMA

Į mišinį taip pat įmaišykite garstyčių.

REKLAMA

Viską kartu troškinkite dar 1 minutę, kad padažas sutirštėtų.

Kaip garnyrą prie šio patiekalo galite patiekti ryžius arba klasikinę bulvių košę.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].