Lengvo ir skanaus patiekalo pagal „YouTube” kanalą receptas, kaip paruošti traškią keptą vištienos krūtinėlę šiek tiek kitaip.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g kopūstų
  • 1 kiaušinio

Įdarui:

  • 5 g druskos
  • 2 g juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio
  • 100 g miltų
  • 300 g vištienos krūtinėlių
  • 150 g šoninės
  • 100 g kietojo sūrio
  • 30 g aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus, įberkite druskos ir išmaišykite rankomis.

Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir sudėkite mišinį ant maistinės plėvelės.

REKLAMA

Vištienos krūtinėles sudėkite ant lentelės, uždenkite maistine plėvele ir plonai išmuškite.

REKLAMA

Nuimkite plėvelę, įdėkite sūrio gabalėlį, šoninę ir perlenkite krūtinėles per pusę.

REKLAMA

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, ir viską gerai išmaišykite šakute.

Paruoškite kitą dubenį su miltais, į kurį įdėsite krūtinėles.

REKLAMA

Tada krūtinėles aptepkite kiaušinio mišiniu ir sudėkite ant kopūstų.

REKLAMA

Ant krūtinėlių sudėkite dar vieną kopūstų sluoksnį ir suvyniokite į plėvelę, švelniai paspausdami, kad mišinys tolygiai pasiskirstytų.

REKLAMA

Nuimkite plėvelę nuo krūtinėlių ir apkepkite jas iš abiejų pusių.

Galite patiekti!

REKLAMA

Skanaus!

Papildomas receptas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 3 šaukštų sviesto
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 svogūno
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 geltonos paprikos
  • 300 g kietojo sūrio

Užpilui:

REKLAMA
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 pomidorų
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 150 g grietinės
  • 2 šaukštelių druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio muskato riešuto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir tolygiai paskirstykite jį po visą keptuvės paviršių.

REKLAMA

Apkepkite vištienos krūtinėles iš abiejų pusių ir sudėkite jas į kepimo indą.

REKLAMA

Keptuvėje su sviestu taip pat pakepinkite svogūnus ir sudėkite juos ant krūtinėlių.

REKLAMA

Paprikas supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant krūtinėlių.

Į keptuvę sudėkite česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus, išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, druską, juoduosius pipirus, muskatą. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į mėsai skirtą troškinimo indą.

REKLAMA

Uždenkite dubenį folija ir 25 minutėms pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Po to ant mišinio viršaus užberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir vėl kepkite 200°C temperatūroje 10 minučių.

Iškeptas krūtinėles galite patiekti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].