Tai – pačios skaniausios mano kada nors ruoštos vištų blauzdelės, kurias pagaminti yra tikrai labai paprasta. Kai pas mane atvyksta svečių, visada gaminu šį patiekalą, ir svečiai dažnai prašo pakartoti.  Paruoškite šį skanų ir labai kvapnų patiekalą savo svečiams ar šeimos nariams: sulauksite daugybės pagyrų!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 16 vištų blauzdelių
  • Askaloninio česnako
  • 25 g smulkiai pjaustyto imbiero
  • 70 ml sojų padažo
  • 50 ml raudonojo vyno acto
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 valg. š. abrikosų džemo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Susmulkinkite askaloninį česnaką. Suberkite į keptuvę. Suberkite smulkintą imbierą.

REKLAMA

Pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

REKLAMA

Supilkite actą, o po 2 minučių įpilkite sojų padažo ir įdėkite abrikosų džemo. Kaitinkite maždaug 10 minučių. Galite įberti druskos, pipirų ar kitų prieskonių. Atvėsinkite ir supilkite marinatą į maišelį. Sudėkite vištų blauzdeles. Maišelio turinį gerai suplakite ir palikite 5-10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Blauzdeles sudėkite į kepimo formą ar skardą ir aptepkite likusiu marinatu. Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

REKLAMA

Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos galite įjungti grilio funkciją – susidarys traški plutelė. Taip pat apšlakstykite nubėgusiu marinatu.

REKLAMA

Štai ir viskas, vištiena jau paruošta. Galite patiekti su bulvėmis ar ryžiais. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].