Vištiena su svogūnais ir granatais - skanus armėnų virtuvės patiekalas

Saldūs svogūnai, patrauklūs vištienos gabaliukai ir sultingi granatai puikiai derės neįprastame patiekale su stebėtinai ryškiu skoniu ir aromatu. Šį nuostabų armėnų virtuvės patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvėmis, ryžiais, šviežiomis ar keptomis daržovėmis. Vištiena su svogūnais ir granatais dažniausiai patiekiama ir su taure raudono vyno.

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištiena (bet kuri jos dalis) – 1 kg;
  • svogūnai – 6-8 vnt.;
  • didelis granatas – 1 vnt.;
  • sausas baltas vynas – 100 ml;
  • druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
  • kalendros sėklų – 0,5 arbatinio šaukštelio.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Padėkite vištieną ant įkaitintos sausos keptuvės, odele žemyn ir greitai pakepkite iki auksinės rudos spalvos.
  3. Svogūną supjaustyti žiedais arba pusžiedžiais.
  4. Išimkite vištienos gabaliukus iš keptuvės į lėkštę.
  5. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus ir pakepinkite iki gražios auksinės spalvos.
  6. Pagardinkite druska ir pipirais ir suberkite kalendros sėklas. Išmaišykite ir dar pakepkite.
  7. Grąžinkite vištieną į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
  8. Nulupkite žievelę nuo granato bei atskirkite sėklytes.
  9. Į keptuvę sudėkite granato sėklytes. Jas berdami, supilkite vyną, gerai išmaišykite ir troškinkite dar apie 7 minutes.
  10. Patiekalas paruoštas.

Tikimės, kad vištiena su svogūnais ir granatais jums patiks, skanaus!

REKLAMA

Vištiena su svogūnais ir granatais

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].