Vištiena su špinatais grietinėlės padaže. Būtinai pamėginkite!

Vištiena ir špinatai grietinėlės padaže – nuostabus derinys, kuris savo unikaliu skoniu užkariaus bet kurį žmogų. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kurie laikosi sveikos mitybos ir prižiūri savo figūrą.

REKLAMA

Ingredientai:

vištienos filė arba bet kuri kita jos dalis be odos – 500 gramų;

vištiena

REKLAMA

grietinėlė (10% arba daugiau) – 500 mililitrų (galima ir mažiau, tai priklauso nuo jūsų);

REKLAMA

švieži ar šaldyti špinatai – sauja;

spaudimas

REKLAMA

česnakas – 1 skiltelė;

REKLAMA

kmynai – 1 arbatinis šaukštelis;

REKLAMA

druska, juodieji pipirai – pagal skonį;

REKLAMA

augalinis aliejus kepimui.

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Tuomet ją supjaustykite ir apibarstykite druska ir pipirais. Susmulkinkite česnako skiltelę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite česnako gabaliukus, kmynus ir pakepkite, kol česnakai paruduos ir užuosite jų kvapą.

Vištienos kepsneliai su grybais, vištiena

REKLAMA

Tuomet išimkite česnakus iš keptuvės ir į ją sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite vartydami, kad mėsa apkeptų iš visų pusių. Tai užtruks maždaug 5–7 minutes. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Jei naudojate šaldytus špinatus, pirmiausia juos atšildykite.

vištiena

REKLAMA

Į keptuvę su vištiena suberkite špinatus, išmaišykite ir troškinkite 2–3 minutes. Tada supilkite grietinėlę, pagardinkite patiekalą druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes.

Galite patiekalą patiekti kartu su garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar ryžiais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].