Vištiena su brokoliais ir grybais pasakiškai skaniame padaže

Nuo šio patiekalo pakvips visi namai! Vištiena su brokoliais ir grybais puikus pasirinkimas pietums, kai laukiate svečių!

REKLAMA

Ingredientai:

  • 0,5 kg vištienos krūtinėlės;
  • druskos pagal skonį;
  • pipirų pagal skonį;
  • 0,5 kg brokolių;
  • 250 g pievagrybių;
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus.

Padažui:

  • 3 skiltelės česnako (susmulkintos);
  • 1 valgomasis šaukštas imbiero (susmulkintas);
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo aliejaus;
  • ⅓ puodelio sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus;
  • 1 gabalėlis vištienos buljono;
  • ¼ puodelio miltų.

REKLAMA

Gaminimas:

  1. Į didelę keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus. Visą laiką kepkite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite susmulkintą vištieną, įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol mėsa taps auksinės rudos spalvos.
  2. Išimkite iš keptuvės keptą vištieną ir atidėkite į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar šaukštą aliejaus ir suberkite grybus. Kai grybai pradės minkštėti, sudėkite brokolius ir pakepkite, kol ir jie suminkštės. Tuomet iš keptuvės išimkite keptus grybus ir brokolius ir atidėkite.
  4. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą česnaką ir imbierą. Po to sudėkite likusius padažo ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Tuomet į keptuvę sudėkite ir vištieną bei brokolius su grybais, kepkite, kol tie ingredientai sušils.
  6. Patiekite patiekalą su karštais ryžiais arba makaronais.

vištiena su brokoliais ir grybais

Tikimės, kad vištiena su brokoliais ir grybais jums labai patiks. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].