Puikus keksiukų receptas, kurį naudojant keksiukai bus fantastiškai purūs ir lengvi kaip pūkeliai. Prisipažinsiu, kad retai kepu keksiukus, bet nuo tada, kai gavau šį receptą, jie tapo populiariausiu mūsų šeimos desertu!

REKLAMA

Kalėdoms juos gaminu su cukruotais vaisiais ir jie tikrai yra fantastiškai gardūs.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • Pusės stiklinės cukraus pudros
  • Pusės stiklinės pieno
  • Pusės stiklinės lydyto sviesto arba aliejaus
  • 1 kiaušinio

Pasirinktinai:

REKLAMA
  • Cukruotų vaisių
  • Šviežių vaisių
  • Šokolado
  • Razinų

Gaminimo eiga:

Prieš tai nurodyti ingredientai skirti maždaug 8 vidutinio dydžio keksiukams.

REKLAMA
  1. Į pagrindinę tešlą įmaišykite tai, ką turite: kokoso drožles, cukruotus vaisius, vaisių kompoto tirštumą arba gabalėliais supjaustytus šviežius vaisius, sulaužytą šokoladą, riešutus, želė saldainius, džiovintus vaisius, sulaužytus sausainius, razinas…
  2. Paruoškite du dubenis: vieną sausiems ingredientams, kitą – drėgniems ingredientams.
  3. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, kitame dubenyje sumaišykite visus drėgnus ingredientus, viską sumaišykite ir turėsite pagrindinį keksiukų receptą.
  4. Skystą mišinį supilkite į sausą mišinį.
  5. Dėmesio! Nemaišykite ilgai, tik tiek, kad tešla susijungtų.
  6. Miltai neturi per daug išbrinkti, nes tada keksiukai taps kieti ir nepurūs.
  7. Maišykite tešlą tik tol, kol joje neliks gumuliukų ir tešla bus tolygiai drėgna.
  8. Tešla turi būti skysta kaip karštas medus.
  9. Palikite visus vaisius tinkamai nuvarvėti – tai galite padaryti prieš dar imdami gaminti tešlą.
  10. Jei naudojate šviežius vaisius, supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  11. Vaisius pabarstykite pusiau rupiais miltais, kad jie nenukristų į popierinių puodelių dugną.
  12. Sudėkite keksiukus į specialią skardą, supilkite pusę tešlos, ant viršaus užberkite vaisius arba bet kokius kitus ingredientus, kuriuos rasite savo namuose ir užpilkite kitą pusę tešlos.
  13. Kepant, keksiukai pakils dviem trečdaliais, todėl tešlą supilkite maždaug iki 3/4 keksiukų formos aukščio.
  14. Jei neturite keksiukų formos skardos, galite padarykite keksiukų formas iš folijos.
  15. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  16. Galima gaminti su šiais įvairiais priedais: šokoladu, vaisiais, kremu, pudingu (žinoma, jei keksiukai bus tuoj pat suvalgyti) arba sumaišyti citrinos sultis ir cukraus pudrą, ir papuošti spalvotais pabarstukais.
  17. Ir štai – viskas baigta!

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].