Reikės:

REKLAMA

Miltų – 360 g;

REKLAMA

Varškės – 180 g;

REKLAMA

Pieno – 70 ml;

REKLAMA

Cukraus – 120 g;

REKLAMA

Sviesto – 60 g;

REKLAMA

Kiaušinių – 2 vnt.;

REKLAMA

Mielių – 1 šaukštelio;

REKLAMA

Citrinų arba apelsinų žievelės;

REKLAMA

Žiupsnelio druskos;

REKLAMA

Kiaušinio trynio.

REKLAMA

Gaminimas:

1. Užvirinkite pieną, šiltame piene sumaišykite mieles su pora šaukštų miltų ir cukrumi. Palikite šiltoje vietoje 15-30 minučių.

REKLAMA

2. Kol mielės suveiks, sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.

REKLAMA

3. Varškę susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir druska.

REKLAMA

4. Kai mielės suveiks, supilkite jas į varškės masę.

REKLAMA

5. Suberkite išsijotus miltus, maišykite, kol tešla sulips į rutulį.

REKLAMA

6. Padėkite tešlą ant miltai pabarstyto stalo, suminkykite. Tešla turėtų būti labai minkšta.

REKLAMA

7. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir 1 valandą palaikykite šiltoje vietoje. Tešla pakils.

REKLAMA

8. Padalinkite tešlą į lygias dalis, suformuokite bandeles. Padėkite jas ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite joms dar 20 min pakilti. Orkaitė kaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

9. Kai bandelės pakils, aptepkite jas plaktu tryniu ir įdėkite į orkaitę 30 minučių, kol jos paruduos.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].