Visai kaip mokykloje, minkštos bandelės su varške!

Reikės:

Miltų – 360 g

Varškės – 180 g

Pieno – 70 ml

Cukraus – 120 g

Sviesto – 60 g

Kiaušinių – 2 vnt.

Mielių – 1 šaukštelis.

Citrinų arba apelsinų žievelės

Žiupsnelio druskos

Kiaušinio trynys

Gaminimas:

1. Užvirinkite pieną, šiltame piene sumaišykite mieles su pora šaukštų miltų ir cukrumi. Palikite šiltoje vietoje 15-30 minučių.

2. Kol tešla pakils, sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.

3. Varškę susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir druska.

4. Kai tešla pakilo, supilkite ją į varškės masę.

5. Suberkite išsijotus miltus, maišykite, kol tešla sulips į rutulį.

6. Padėkite tešlą ant miltai pabarstyto stalo, suminkykite. Tešla turėtų būti labai minkšta.

7. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir 1 valandą palaikykite šiltoje vietoje. Tešla pakils.

8. Padalinkite tešlą į lygias dalis, suformuokite bandeles. Padėkite jas ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite joms dar 20 min pakilti. Orkaitė kaitinama iki 200 laipsnių.

9. Kai bandelės pakils, aptepkite jas plaktu tryniu ir įdėkite į orkaitę 30 minučių, kol jos taps parudusios.

Šaltinis